Man United heeft de nieuwe Cristiano Ronaldo al in huis

Reacties

Voor een club die gewend is om miljoenen op tafel te leggen om het volgende talent te halen, moet het ontzettend fijn zijn als een internationale topper in spe uit de eigen jeugdopleiding komt. Marcus Rashford was afgelopen weekend in zijn 150ste wedstrijd voor Manchester United beslissend en werd vergeleken met de toppers die in het verleden bij de club speelden.

Man United heeft de nieuwe Cristiano Ronaldo al in huis

Zaterdag won Manchester United met 2-1 van Brighton & Hove Albion. De basisopstelling die manager Ole Gunnar Solskjaer het veld opstuurde kostte Manchester United door de jaren heen liefst 365 miljoen euro aan transfersommen. Alleen voor basisspelers Rashford en Jesse Lingard betaalden The Red Devils in het verleden geen transfersom.

Waar Lingard zich pas in de basis speelde na een half voetballeven vol verhuurperiodes, stond Rashford er vrij snel bij Manchester United. De aanvaller viel op als scorende debutant. Een rijtje: Champions League, Europa League, Premier League, League Cup, Youth League. Competities waarin Rashford scoorde tijdens zijn eerste speelminuten. En dan vergeten we nog bijna zijn succesvolle debuut in dienst van Engeland. Tegen Australië had Rashford op 27 mei 2016 nog geen vijf minuten nodig om tot scoren te komen.

Het was Roy Hodgson die hem liet debuteren, inmiddels is Gareth Southgate de bondscoach van Engeland. Hij kan niet meer om Rashford heen. 'Hij is nog maar 21, dus hij gaat beter worden. Met zijn mindset gaat dat ook wel gebeuren.'

Solskjaer durft zelfs een stapje verder te gaan. 'Hij kan van absolute wereldklasse zijn. Hij laat ondanks zijn leeftijd zien dat hij heel volwassen is en hij werkt keihard. Hij zit op hetzelfde niveau als Ronaldo en Rooney op die leeftijd waren.'

Het verhaal van de twee iconen is bekend. Rooney werd topscorer aller tijden van Manchester United, terwijl Cristiano Ronaldo na zijn vertrek uit Engeland een hobby maakte van het breken van records in dienst van Real Madrid.

Rashford maakte 41 goals in 150 wedstrijden voor Manchester United en leverde daarnaast 23 assists. Ronaldo was goed voor 31 goals en 30 assists in zijn eerste 150 wedstrijden voor de formatie uit Manchester. Rooney zit qua cijfers boven de twee, met 59 goals en 31 assists in zijn beginjaren bij Manchester United.

In totaal scoorde de spits, die inmiddels in de Verenigde Staten voetbalt, 253 keer voor Manchester United. Rashford heeft inmiddels de basis gelegd om richting die cijfers te gaan, maar de weg is nog lang. Southgate heeft echter veel vertrouwen in de jongeling: 'Hij is een extreem groot talent, dat weten we al langer. Hij gelooft in zichzelf en dat is heel erg belangrijk voor jonge spelers. Wij geloven ook in hem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.