Manchester United met schrik vrij tegen Blackpool

Manchester United is in het uitduel met de schrik vrijgekomen. De koploper in de Premier League maakte diep in de tweede helft een achterstand ongedaan: 2-3.

United, met Edwin van der Sar in de basis, was ruim een uur lang geen schim van de doorgaans goed spelende en solide ogende eenheid. De mannen van Sir Alex Ferguson werden op het knusse Bloomfield Road compleet overdonderd door de strijdende thuisploeg.

Blackpool kwam na een kwartier spelen op voorsprong toen Craig Cathcart een goed genomen hoekschop van Charlie Adam keihard keihard langs Van der Sar kopte. Kort voor rust kreeg United een tweede dreun te verwerken toen Dudley Campbell doel trof. Campbell reageerde bij de tweede paal attent op een doorgekopte hoekschop van opnieuw Adam: 2-0.

De bezoekers wisten zich geen raad met de situatie. De tweede helft bracht daar aanvankelijk geen verandering in. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voordat de Engelse koploper beter in het spel kwam en via Dimitar Berbatov de aansluitingstreffer forceerde.

Twee minuten later werd het zelfs 2-2. Javier Hernández nam een lange bal van achteruit op technisch fraaie wijze aan en rondde vervolgens beheerst af. Maar het werd nog mooier voor de Mancunians. Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd joeg Berbatov na een rush vanaf links de bal snoeihard in het dak van het doel: 2-3. Voor Berbatov was het zijn negentiende competitietreffer.

De tien minuten extra speeltijd - het gevolg van een op het oog ernstige nekblessure van Rafael - brachten in de 2-3 stand geen verandering meer, waardoor Manchester United het doordeweekse duel met Blackpool schadevrij doorkwam. United heeft nu 51 punten uit 23 duels. De voorsprong op achtervolger Arsenal is vijf punten.

Overig duel:Wigan Athletic-Aston Villa 1-2 Foto: VI Images