Manchester United en veelbesproken Greenwood gaan uit elkaar

Reacties

Mason Greenwood heeft zijn laatste wedstrijd voor Manchester United gespeeld. De 21-jarige aanvaller kwam in het seizoen 2021/22 voor het laatst in actie doordat hij verdachte werd in een verkrachtingszaak. Club en speler zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is als Greenwood zijn carrière elders vervolgt.

Manchester United en veelbesproken Greenwood gaan uit elkaar
© Pro Shots

In januari 2022 werd Greenwood door de politie gearresteerd wegens verdenking van mishandeling en verkrachting. De zaak hing een jaar lang als een pak donkere wolken boven de loopbaan van Greenwood. In februari van 2023 werden alle beschuldigingen ineens ingetrokken. Manchester United besloot Greenwood niet direct weer terug bij de selectie te halen, maar eerst zelf een onderzoek in te stellen.

Dat heeft een halfjaar geduurd en halverwege augustus werd het onderzoek afgerond. United concludeert dat het bewijs dat online verscheen over Greenwoord niet het volledige beeld gaf over de aanvaller en dat Greenwood niet schuldig is aan dat wat hem werd verweten. Greenwood erkent wel dat hij fouten heeft gemaakt.

Tot slot meldt United dat het voor Greenwood een lastig verhaal wordt om zijn carrière te vervolgen bij United. 'Daarom is in onderling overleg geconcludeerd dat het voor Mason beter is om buiten Old Trafford verder te gaan en we werken er met hem aan om dat te bewerkstelligen.' Een contractontbinding ligt voor de hand.

Statement
Greenwood reageerde zelf ook op het nieuws. 'Ik begrijp dat mensen mij zullen veroordelen op basis van wat ze hebben gezien en gehoord op sociale media. Sommigen zullen het ergste van me denken. Ik ben in februari vrijgesproken, al accepteer ik dat ik fouten heb gemaakt in mijn relatie. Ik leer wat mijn verantwoordelijkheden zijn als voetballer en focus me op de verantwoordelijkheid van het zijn van vader en goede partner.'

'De beslissing die vandaag is genomen, is tot stand gekomen na uitvoerig overleg tussen Manchester United, mijn familie en mij', vervolgde Greenwood. 'Het is voor mij beter om buiten Old Trafford door te gaan, zodat mijn aanwezigheid niet voor afleiding zal zorgen bij de club. Ik dank de club waar ik binnenkwam toen ik zeven was. Ik wil een betere voetballer, maar bovenal een goede vader en een beter mens worden.'

De mogelijke terugkeer van Greenwood deed eerder al veel stof opwaaien. Een groep vrouwelijke fans besloot begin augustus te protesteren nadat de aanvaller weer op het trainingsveld bij Manchester United werd gespot. Naar aanleiding daarvan schreven zij een open brief aan de club.

Spelersprofiel

M. Greenwood


Geboortedatum:
1 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Bradford
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Getafe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.