Manchester United breekt record met gigantische sponsordeal

Reacties

Manchester United zit er de komende tijd warmpjes bij. De Engelse topclub maakte maandag melding van de verlenging van een sponsorovereenkomst met Adidas. De nieuwe deal met het kledingmerk levert United volgens Engelse media minimaal negenhonderd miljoen pond op, wat omgerekend ruim een miljard euro is.

Manchester United breekt record met gigantische sponsordeal
© Pro Shots

Adidas keerde in 2015 terug als kledingsponsor van United met een tienjarige deal ter waarde van bijna negenhonderd miljoen euro. De nieuwe overeenkomst levert de club dus nog meer op en loopt in 2035 af. 'De relatie tussen Manchester United en Adidas is een van de meest iconische in de sportwereld', zegt directeur Richard Arnold op het clubkanaal.

De sportieve prestaties van United kunnen volgens de BBC invloed hebben op de hoogte van het sponsorbedrag. De omroep meldt dat de jaarlijkse betalingen van Adidas met dertig procent afnemen als de club er twee seizoenen op rij niet in slaagt om zich te plaatsen voor de Champions League. De formatie van manager Erik ten Hag keert dit seizoen juist terug op het hoogste Europese podium.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.