Manchester City schakelt Chelsea uit in League Cup

Reacties

Manchester City is woensdagavond ten koste van Chelsea doorgedrongen tot de achtste finales van de League Cup. In eigen huis was de ploeg van Pep Guardiola met 2-0 te sterk voor de bezoekers, door doelpunten van Riyad Mahrez en Julian Álvarez. Na Arsenal en Tottenham Hotspur is nu dus ook Chelsea uitgespeeld in het tweede bekertoernooi van Engeland.

Manchester City schakelt Chelsea uit in League Cup
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Chelsea
Chelsea

De eerste grote kans in het Etihad Stadium viel voor Christian Pulisic, maar het schot van de Amerikaan werd geraakt en gered door doelman Stefan Ortega. De Londenaren hadden daarna geluk dat Kalidou Koulibaly mocht blijven staan: de verdediger vloerde Jack Grealish, die anders leek te kunnen doorstomen naar het doel. Koulibaly kwam er met een gele kaart vanaf, en daar kon ook niemand nog wat aan doen want de VAR doet in de League Cup pas in de halve finale zijn intrede.

City kreeg ook een kans: Álvarez, de stand-in van Erling Haaland, was alleen net niet snel genoeg en kon door Koulibaly worden afgestopt. Vlak na rust was het raak: Riyad Mahrez mocht op een steenworp van de zestien aanleggen voor een vrije trap en schoot die over de muur binnen. Hakim Ziyech, die eens mocht starten, schoot enkele minuten later een grote kans op 1-1 te wild in, waardoor de bal over vloog.

Aan de overkant was het wel prijs. Álvarez zette de aanval zelf op, Mahrez schoot in en de Argentijn kon de rebound van dichtbij binnenbrengen. Niet dat Chelsea zich gewonnen gaf. Lewis Hall, die in de eerste helft al een grote kans kreeg en sowieso positief opviel in dit schaarse basisoptreden voor de jongeling, had een beste poging op bijzonder aangeven van Ziyech (zie video). Ortega verrichtte een uiterst knappe redding. Het invallersduo Kai Havertz en Raheem Sterling was nog dreigend, maar de Engelsman kon nét niet bij de voorzet van de Duitser.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om het gevaar ietwat te beteugelen, bracht Guardiola Nathan Aké binnen de lijnen tegen zijn voormalige werkgever. Chelsea bleef pushen, maar ondanks de ingevallen topspelers kon de ploeg van Graham Potter niets meer aan de achterstand doen. Zo sneuvelden er op één avond liefst vijf Londense clubs: naast Chelsea werden ook Arsenal, Tottenham Hotspur, West Ham United en Crystal Palace uitgeschakeld. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.