Manchester City komt met slecht nieuws over Mendy

Reacties

Manchester City kan de komende tijd niet beschikken over Benjamin Mendy. De Franse verdediger is woensdagavond geopereerd aan zijn linkerknie.

Manchester City komt met slecht nieuws over Mendy

Dat meldt de Premier League-club via de officiële kanalen. Het nieuws is enigszins verrassend, aangezien Mendy afgelopen zondag nog negentig minuten speelde voor City in de derby tegen Manchester United (3-1). Maandag meldde hij zich bij het Franse nationale elftal, maar niet veel later trok hij zich terug.

De 24-jarige Fransman bracht een bezoek aan een kliniek in Barcelona en daar werd duidelijk dat hij onder het mes moest. De operatie is woensdagavond goed verlopen. Het is nog niet duidelijk hoelang Mendy precies uit de roulatie is, maar een rentree dit kalenderjaar lijkt uitgesloten.

Het wegvallen van Mendy is een flinke tegenvaller voor City. De Fransman is dit seizoen een belangrijke schakel in het spel van de koploper en heeft in negen Premier League-duels al vijf assists afgeleverd. De excentrieke linksback miste ook al zeven maanden van het vorige seizoen vanwege een kruisbandblessure in zijn andere knie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.