Manchester City bevestigt komst van peperdure keeper

Reacties

Ederson maakt definitief de overstap naar Manchester City. De keeper liet zelf al weten te vertrekken bij Benfica en de Portugezen maakten de transfer ook al bekend. Donderdagochtend bevestigde de nummer drie van de Premier League de transfer. Ederson tekent voor vijf jaar in Engeland.

Manchester City bevestigt komst van peperdure keeper

Manchester City betaalt volgens de berichtgeving van Benfica liefst veertig miljoen euro voor Ederson, die daarmee na Gianluigi Buffon de duurste doelman aller tijden wordt. Hij is de vierde Braziliaan in dienst van The Citizens, na Fernandinho, Fernando en Gabriel Jesus. 'Ik vind alles geweldig aan Manchester City. Het is een geweldige club in een geweldige competitie', is de eerste reactie van de doelman op de clubwebsite van Manchester City.

De 23-jarige Ederson kijkt uit naar de samenwerking met Pep Guardiola. 'Met hem groeit de club meer en meer. Hij denkt met een jong team aan de toekomst. Dat is een belangrijke factor voor mijn keuze. Het is altijd al mijn droom geweest om in het Engels voetbal uit te komen, die droom ga ik nu waarmaken.'

Ederson keepte in Portugal al meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal, ook stond hij in tien Champions League-duels onder de lat. Hij neemt in Portugal afscheid van Benfica met de landstitel op zak. Met Manchester City staat Ederson volgend seizoen ook in het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.