City heeft beet en maakt van Ederson op één na duurste keeper ooit

Reacties

Manchester City heeft zich verzekerd van de komst van Ederson Santana de Moraes, beter bekend als Ederson. De 23-jarige doelverdediger komt over van Benfica, dat veertig miljoen euro ontvangt voor de Braziliaan.

City heeft beet en maakt van Ederson op één na duurste keeper ooit

Ederson maakte dit seizoen veel indruk onder de lat bij Benfica en liep na het winnen van de Portugese beker afgelopen weekeinde alvast vooruit op een transfer. 'Dit was waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd voor Benfica', zo gaf de sluitpost toe. Benfica maakte donderdagochtend bekend dat City liefst veertig miljoen betaalt voor Ederson, waarmee hij na Gianluigi Buffon de duurste doelman aller tijden wordt. Vijftig procent van het bedrag gaat naar de zogenaamde 'third parties', waaronder zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Bij Manchester City was door het transfervrije vertrek van Willy Caballero al ruimte gemaakt voor de komst van Ederson, die na Bernardo Silva de tweede grote aankoop is van de club met het oog op volgend seizoen. Ederson moet de concurrentie aangaan met Claudio Bravo, die in zijn eerste seizoen niet aan de hoge verwachtingen kon voldoen in Engeland.

De vroege miljoenentransfers passen bij de ambities van Khaldoon Al Mubarak. De voorzitter kondigde woensdag in gesprek met de BBC aan dat Manchester City komend seizoen een gooi wil doen naar alle hoofdprijzen. Deze jaargang bleef de ploeg van Pep Guardiola met lege handen staan. Southampton-verdediger Virgil van Dijk is de volgende speler die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een miljoenentransfer naar The Citizens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.