Man Utd ook thuis dankzij Rooney te sterk voor Milan

Wayne Rooney bleek ook op Old Trafford de grote kwelgeest voor AC Milan. De spits scoorde twee keer en stond zo aan de basis van de eenvoudige 4-0 zege voor Manchester United, dat daardoor de laatste acht van de Champions League bereikte.

Doordat Milan in eigen huis al met 3-2 klop had gekregen van Man Utd, door onder meer twee treffers van Rooney, wist de ploeg van trainer Leonardo dat in Manchester met twee doelpunten verschil moest worden gewonnen. Maar al binnen het kwartier was het de thuisploeg die op 1-0 kwam dankzij Rooney, die een voorzet van Gary Neville achter Christian Abbiati kopte.

Milan kreeg in de eerste helft ook een aantal goede mogelijkheden, maar Edwin van der Sar hield zijn doel schoon. Ronaldinho kopte een vrije trap van Andrea Pirlo net naast, Klaas-Jan Huntelaar - die opnieuw vanaf de rechterkant speelde - besloot in kansrijke positie aan te nemen in plaats van meteen te schieten en Pirlo zag zijn schot van afstand eenvoudig gekeerd worden.

De bezoekers geloofden er halverwege nog in, maar kort na rust viel het doek definitief voor de Rossoneri. Nani ontfrutselde Thiago Silva de bal en speelde Rooney in de diepte aan. De spits wist kort voor de uitkomende Abbiati de bal in het doel te tikken en besliste daarmee de wedstrijd. Ji-Sung Park en Darren Fletcher bepaalden de eindstand in het laatste half uur op 4-0.

Manchester United bereikte door de 4-0 thuiszege eenvoudig de kwartfinale van de Champions League. Milan was in de eerste wedstrijd in San Siro de bovenliggende partij, toch gingen de Engelsen met de zege aan de haal. Rooney maakte in de twee duels met Milan zijn eerste vier treffers in deze Champions League-jaargang. In competitieverband was hij al 23 keer trefzeker.