Man Utd neemt geen risico en houdt Ighalo weg van trainingscomplex

Reacties

Odion Ighalo kent allesbehalve een ideale voorbereiding op zijn avontuur bij Manchester United. De aanvaller ging al niet mee op trainingskamp naar Spanje en heeft volgens de Daily Mirror zelfs nog niet zijn opwachting op het trainingscomplex van United gemaakt. Dit omdat de Engelse recordkampioen vanwege het in China uitgebroken coronavirus geen enkel risico wil nemen.

Man Utd neemt geen risico en houdt Ighalo weg van trainingscomplex
© Pro Shots

Ighalo werd op Deadline Day gehuurd van Shanghai Shenhua en geeft Ole Gunnar Solskjaer meer mogelijkheden in de voorhoede van United. Vanwege de uitbraak van het coronavirus in China en andere delen van Zuid-Azië is men in Groot-Brittannië echter huiverig voor mensen die vanuit die regio overkomen. Besloten werd om Ighalo daarom niet mee te nemen naar Spanje, waar United een trainingskamp belegt. Gevreesd werd dat de Nigeriaan anders vanwege verscherpte grensregels Engeland niet meer zou binnenkomen.

'Odion blijft in Manchester, omdat hij in de afgelopen veertien dagen is overgevlogen vanuit China', legde Solskjaer uit. 'Vanwege de situatie daar, weten we niet zeker of hij Engeland later weer in komt als hij naar het buitenland gaat. Hij werkt op de club met een personal coach en een individueel programma. Zijn familie kan hier ondertussen settelen. Natuurlijk was het fijn geweest voor hem om zijn teamgenoten te leren kennen, maar we lopen het risico dat de grenscontroles in de tussentijd strenger worden. Dat risico willen we niet nemen.'

De selectie van United zit nu nog steeds in het zonnige Marbella, terwijl Ighalo in het regenachtige Manchester aan zijn fitheid werkt. Dat doet de spits echter niet op trainingscomplex Carrington. Vanwege 'gezondheids- en veiligheidsoverwegingen' wordt de nieuwkomer daar nog weggehouden. Hij is elders in de stad met een personal trainer aan de slag gegaan. Ighalo is niet overgevlogen vanuit Wuhan, de Chinese provincie waar het coronavirus uitbrak, maar United wil het risico voor andere spelers en stafleden minimaliseren.

Ighalo zal tot vrijdag met performance coach Wayne Richardson blijven werken. Vervolgens kan hij eindelijk gaan kennismaken met zijn nieuwe ploeggenoten. United speelt maandagavond uit tegen Chelsea en Solskjaer heeft al aangegeven dat Ighalo voor deze competitietopper bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.