Man Utd als jojo-club: 'Dit heeft niets met Ten Hag te maken'

Na opnieuw een nederlaag in de Premier League zijn de analisten keihard voor Manchester United. Verliezend manager Erik ten Hag ontspringt de dans in het relaas van oud-speler Gary Neville.

Nottingham Forest
2 - 1
Manchester United

Zaterdagavond verloor Man Utd de laatste wedstrijd van het jaar, uit bij Nottingham Forest. 'Man Utd is terug op het dieptepunt', vindt Neville bij Sky Sports. 'Ze zijn terug bij wat ze zijn: inconsistent en slecht. Dit is een raar team. Het lijkt erop dat ze bij 0-0 denken dat ze wel op een slakkentempo kunnen spelen. Als ze dan op achterstand komen, wordt het gaspedaal ingedrukt. Ze anticiperen totaal niet op gevaar. Dit is een jojo-team.'

Het jojoën wordt benoemd, omdat Man Utd in de vorige wedstrijd juist een puike tweede helft op de mat legde. Tegen subtopper Aston Villa werd een 0-2 achterstand goedgemaakt. 'Dit heeft bijna niets met Erik ten Hag te maken. Van de ene 45 minuten naar de andere is dit Man Utd van geweldig naar belachelijk gegaan', doelt Neville op de tweede helft tegen Aston Villa en de eerste helft tegen Forest.

Man Utd heeft ruim een week om orde op zaken te stellen, want pas op 8 januari is de eerstvolgende wedstrijd. Wigan Athletic is dan de tegenstander in de derde ronde van de FA Cup.