'Man United ziet alternatief voor Kane in de Serie A'

Reacties

Het aantrekken van Harry Kane lijkt een lastig verhaal te worden voor Manchester United. Volgens verschillende Britse media richt de club van manager Erik ten Hag zijn vizier daarom op de Serie A. Atalanta Bergamo-spits Rasmus Højlund zou in beeld zijn.

'Man United ziet alternatief voor Kane in de Serie A'
© Pro Shots

Volgens Sky Sports heeft Ten Hag intern nadrukkelijk aangedrongen op de komst van Kane, die het afgelopen Premier League-seizoen liefst dertig keer scoorde voor Tottenham Hotspur. Kane heeft in Noord-Londen nog maar een eenjarig contract, maar toch weigert de club vooralsnog mee te werken aan een transfer naar een directe concurrent.

United kijkt daarom verder: het halen van een spits heeft immers de hoogste prioriteit. Ten Hag zou zelfs het liefst twee spitsen naar Old Trafford halen, omdat Wout Weghorst lijkt te vertrekken. Napoli-topscorer Victor Osimhen wordt al langer genoemd, net als Randal Kolo Muani van Eintracht Frankfurt.

Volgens meerdere Engelse en Italiaanse media is ook Højlund nadrukkelijk in beeld. De twintigjarige Deen heeft een sterk eerste seizoen achter de rug bij Atalanta, waar hij tien doelpunten maakte in 34 officiële duels. Dat Højlund zijn zaakwaarnemer inruilt voor een vertegenwoordiger van hetzelfde kantoor als Ten Hag, voedt de geruchten nog meer.

'Het is nog een proefperiode', benadrukte Højlund maandag bij aankomst bij de Deense nationale ploeg in gesprek met Tipsbladet. De berichten over interesse van Man United strelen hem, geeft de spits toe. 'Het is een gigantische club, dus als de geruchten kloppen, moet ik wel iets goeds gedaan hebben', aldus Højlund.

'We zullen zien wat er gebeurt. Als je het nieuws volgt, zou ik me kunnen voorstellen dat er heel wat spitsen deze zomer een stap gaan maken. Er zijn immers heel wat clubs die een Nummer 9 zoeken. Dus daar gaat sowieso wel een en ander gebeuren. We zullen moeten zien of dat ook gevolgen voor mij heeft', stelt de Deen.

Højlund heeft in Bergamo nog een contract tot medio 2027. 'Ik ben erg gelukkig bij Atalanta en we hebben ons gekwalificeerd voor Europees voetbal. We gaan zien wat de toekomst brengt.'

Welke aankopen gaat Ten Hag doen? 'Deze speler kan je alvast opschrijven'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.