Ten Hag vraagt om versterkingen: 'Als je mee wil doen, moet je investeren'

Reacties

Erik ten Hag mag tevreden zijn over zijn eerste seizoen bij Manchester United en wil nu doorpakken. De manager hoopt daarom op een mooi transferbudget voor de aankomende zomer. 'Als je mee wil doen in deze competitie, moet je investeren', benadrukt Ten Hag in een groot interview met The Times.

Ten Hag vraagt om versterkingen: 'Als je mee wil doen, moet je investeren'
© Pro Shots

Ten Hag slaagde erin om United terug te brengen naar de Champions League, door als derde te eindigen in de nationale competitie. De Nederlander won bovendien de League Cup en kan volgende week ook de FA Cup nog pakken. In de finale op Wembley is Manchester City de tegenstander.

City werd dit seizoen opnieuw kampioen van Engeland en Ten Hag wil proberen om het gat met de buurman te dichten. De manager ziet kansen, maar dan moet wel de knip getrokken worden. 'In de afgelopen zomer hebben wij ook wel geïnvesteerd, zo eerlijk moet ik zijn', zegt Ten Hag. 'Maar in de winter hebben we niks gedaan. We hebben alleen drie spelers gehuurd.'

'Maar als je om je heen kijkt, zie je dat alle andere clubs investeerden om in de topvier te kunnen eindigen', vervolgt Ten Hag. 'Wij investeerden niet. Dat kan je niet negeren. Als je wil meedoen in deze competitie, dan moet je investeren. Ik heb aankopen nodig, ja.'

Spits
Ten Hag lijkt vooral op zoek te zijn naar een nieuwe spits. De naam van Harry Kane wordt vaak genoemd, maar Ten Hag gaat daar niet op in. 'Wat we naast Marcus Rashford nodig hebben is een extra speler met scorend vermogen. Of die nu uit onze eigen ploeg komt, of dat we er een moeten aantrekken', zei Ten Hag.

Mason Greenwood zou die speler kunnen zijn, maar dat is een gevoelige kwestie. In februari werden de beschuldigingen van mishandeling en verkrachting tegen de aanvaller ingetrokken, maar United doet zelf ook nog een onderzoek, voordat het de schorsing van Greenwood eventueel opheft. 'Hij heeft in het verleden laten zien dat hij in staat is om die rol te vervullen, maar het is niet mijn beslissing of Mason terugkeert', zegt Ten Hag.

Mason Mount schijnt ook in beeld te zijn bij Manchester United:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.