Man United stalt langst dienende contractspeler in Serie A

Reacties

Manchester United en AS Roma hebben een akkoord bereikt over een transfer op huurbasis van Chris Smalling naar de Serie A-club. Daarmee verliezen The Red Devils hun langst dienende contractspeler.

Man United stalt langst dienende contractspeler in Serie A

De 29-jarige Smalling landde vrijdag in Rome en werd al op de gevoelige plaat vastgelegd met een AS Roma-sjaal. Inmiddels heeft de Engels international de medische keuring doorstaan. De Giallorossi betalen drie miljoen euro om een jaar gebruik te mogen maken van de diensten van Smalling. Van een optie tot koop is geen sprake.

De verdediger werd in 2010 ingelijfd door de Premier League-club en was daarmee de langst dienende contractspeler in de selectie. Ashley Young, David de Gea en Phil Jones arriveerden allen een jaar later op Old Trafford.

Smallings contract met Manchester United loopt pas in 2022 af. Volgens Ole Gunnar Solskjaer is er dan ook zeker geen sprake van een vaarwel. 'Hij zal sterker terugkomen', zei de Noorse trainer vrijdag op een persconferentie. 'Momenteel hebben we zes fitte centrale verdedigers. Ik kon Chris gewoon niet beloven dat hij op regelmatige basis zou worden ingezet en toen diende deze kans zich aan. Niet zo veel Engelse spelers hebben de kans gehad om in de Serie A te spelen.'

In zijn periode bij Manchester United veroverde Smalling onder meer twee Premier League-titels en de Europa League. In de komende Europa League-groepsfase stuit de Engelse recordkampioen onder meer op AZ.

Chris Smalling heeft de medische keuring met succes afgelegd:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.