Man United mist kans om Chelsea te achterhalen

Manchester United heeft in eigen huis met 1-0 verloren van Aston Villa. De ploeg kwam al redelijk vroeg op achterstand, maar slaagde er niet in om nog langszij te komen.

Met een zege zou Manchester United in punten op gelijke hoogte komen met Chelsea, dat eerder op zaterdag met 3-3 gelijk speelde tegen Everton. Nog immer waarde het blessurespook op Old Trafford zodat Darren Fletcher als rechtsback aan het duel begon. Nemanja Vidic was wel weer fit om te spelen.

De ploeg van Alex Ferguson begon wat afwachtend aan het duel en probeerde via de omschakeling het doel van Aston Villa te bestoken. Na ruim twintig minuten moest de regerend kampioen, zonder Edwin van der Sar, in de achtervolging. Een scherp aangesneden voorzet van Ashley Young vond het hoofd van Gabriel Agbonlahor die zich had los geschud van de United-verdedigers en raak kopte.

Wayne Rooney kwam in de eerste helft het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot knalde tegen de onderkant van de lat. Na rust ging United feller op zoek naar de gelijkmaker. Het bleek echter lastig de goed geconstrueerde defensie van Aston Villa te ontrafelen. Bovendien keepte Brad Friedel een uitstekende wedstrijd.

De Amerikaanse goalie redde op inzetten van Rooney en vooral zijn reactie op de inzet van Dimitar Berbatov was fantastisch. United slaagde er niet in om op gelijke hoogte te komen en verzuimd de koppositie van Chelsea over te nemen.