Man United met hakken over sloot verder

Manchester United heeft de vijfde ronde van de strijd om de FA Cup overleefd. In de replay tegen Reading maakte de koploper van het Premiership het zichzelf onnodig lastig door een razendsnelle ruime voorsprong bijna te verspelen (2-3).

Dat Reading nog in de buurt kwam, zou niemand na zes minuten hebben voorspeld: 0-3. De thuisploeg startte dramatisch. Bij de eerste twee goals van United ging doelman Adam Federici opzichtig in de fout. De Australiër grabbelde na een schot van Gabriel Heinze en stond verkeerd opgesteld toen Louis Saha het uit een vrijwel onmogelijke hoek probeerde.

Aan de 0-3 van Ole Gunnar Solskjær (foto) had Federici geen schuld. De Noor kwam alleen op hem af en verschalkte de keeper van Reading met een fraai geplaatste bal met de buitenkant van de voet. Op dat moment sneed Man United telkens eenvoudig door de statische verdediging van Reading heen en leek een grotere afstraffing onvermijdelijk.

Reading knokte zich echter terug in de wedstrijd, ook omdat Manchester United te veel ontspande. Zo mocht Dave Kitson de bal uit een doorgekopte hoekschop van anderhalve meter vrij inkoppen. Na rust zette Reading in de slotfase nogmaals aan. Opnieuw was een kopbal, deze keer van invaller Leroy Lita, Edwin van der Sar te machtig. In de zes minuten die nog restten, trof Reading nog een keer de lat, maar de gelijkmaker bleef uit.