Man City pronkt met financiële records, Man Utd blijft salariskoploper

Reacties

Manchester City heeft de cijfers over het boekjaar 2021/22 naar buiten gebracht. De Engelse topclub benoemt trots dat het nog nooit zoveel heeft omgezet in een jaar en meldt dan ook dat er een recordwinst is geboekt. Het gaat om een winst van circa 48 miljoen euro.

Man City pronkt met financiële records, Man Utd blijft salariskoploper
© Pro Shots

Net als andere clubs verwelkomde Man City na de coronacrisis de fans terug in het stadion, wat bijdroeg aan de recordwinst van de regerend landskampioen. Ook maakte de club flinke winst op de transfermarkt, via de verkoop van onder anderen Ferran Torres. In totaal werd er een omzet van 705 miljoen euro gedraaid.

Daar gingen dus flink wat kosten vanaf. Het salarishuis van Man City bleef ongeveer op gelijke hoogte, met een waarde van 407 miljoen. Dat betekent dat stadgenoot Manchester United het salarisrecord in handen houdt. De club van manager Erik ten Hag maakte twee maanden geleden de jaarcijfers bekend en kwam uit op een kostenpost van 439 miljoen voor de salarissen.

De kans is groot dat Man City dit seizoen meer uitgeeft dan die 439 miljoen. Met de komst van grootverdiener Erling Haaland zal het salarishuis van The Citizens zeker niet kleiner geworden zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.