Man City houdt CL-droom in leven na avond van Varane-blunders

Reacties

Manchester City heeft zich in eigen huis niet laten verrassen door Real Madrid. De ploeg van Pep Guardiola won in Madrid al met 1-2 van Real Madrid en won met diezelfde cijfers in het eigen Etihad Stadium. The Citizens plaatsten zich daarmee voor de kwartfinale van de Champions League.

Man City houdt CL-droom in leven na avond van Varane-blunders
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

'Het is héél lang geleden dat wij wonnen van Real Madrid. De wedstrijd van nu en de wedstrijd van toen zijn twee totaal verschillende wedstrijden', sprak Manchester City-coach Pep Guardiola vooraf aan het duel met Real Madrid. Want inderdaad, Manchester City won de heenwedstrijd van de achtste finale in de Champions League al met 1-2 van Real Madrid, maar dat was wel op op 26 februari. Van thuisvoordeel was vrijdagavond met het lege Etihad Stadium bovendien nauwelijks sprake voor City, dat ook nog eens de 'Koning van de Knock-outfase' trof: Zinedine Zidane. De Franse coach van Real Madrid werd nog nooit uitgeschakeld in de knock-outfase van de Champions League. Desondanks waren The Citizens met de 1-2 zege uit Estadio Santiago Bernabéu natuurlijk wel in het voordeel bij de return in Manchester, waar Real Madrid minstens twee keer moest scoren.

Gescoord werd er al binnen tien minuten, maar niet door Real Madrid. Hopeloos gepruts in de Madrileense verdediging zorgde ervoor dat Manchester City de 1-0 in de schoot geworpen kreeg. Thibaut Courtois speelde de bal naar Raphaël Varane, die veel te veel tijd nam om iets met de bal te doen. Gabriel Jesus ontfutselde de Fransman de bal en legde de bal simpel af op Raheem Sterling. De Engelsman wist daar wel raad mee en maakte zijn honderdste goal voor Manchester City en zijn twintigste Champions League-goal. Iets wat pas vijf Engelsen hem voordeden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sergio Ramos, die in het heenduel in Madrid een rode kaart pakte en dus geschorst was, zag het gepruts van zijn collega-verdediger met lede ogen aan vanaf de tribune. De captain van Real Madrid reisde ondanks zijn schorsing mee naar Manchester om zijn ploeg te steunen. In tegenstelling tot Gareth Bale, die volgens Zidane had aangegeven niet te willen spelen.

Zidane kon wél een beroep doen op Karim Benzema. Hoewel de Fransman in een 'Messi-vorm' verkeerde, gaf Guardiola vooraf aan niet bang te zijn voor de spits van Real Madrid. Ten onrechte, zo bleek na 28 minuten spelen. Benzema zette zelf de aanval op, gaf de bal aan Rodrygo en knikte vervolgens de voorzet van Rodrygo prachtig tegen de touwen. Hij onderstreepte daarmee nog maar eens in wat voor bloedvorm hij stak. Het was zijn vijfde goal in de laatste zes Champions League-wedstrijden. Dat aantal goals maakte hij ook in de 26 Champions League-wedstrijden die daaraan vooraf gingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid had zodoende nog maar één goal nodig om in elk geval een verlenging af te dwingen, maar in de verdediging van de Madrilenen deden ze stevig hun best om Manchester City nog een goal cadeau te doen. Het was vlak voor rust Courtois die de bal zomaar aan Phil Foden, die de voorkeur kreeg boven David Silva en Riyad Mahrez, gaf. Foden miste het doel echter op een haar na waardoor de thee gedronken werd bij een 1-1 stand.

De spelers hadden hun thee amper doorgeslikt of Sterling kreeg alweer een enorme kans op de 2-1. Het was Courtois die zich dit keer liet gelden met een goede redding en de Belgische doelman hield zijn ploeg daarmee in de wedstrijd. Die positieve rol pakte Courtois daarna nog een paar keer, bijvoorbeeld na een verschrikkelijke pass van Casemiro. Sterling werd daarmee nogmaals in stelling gebracht, maar de Engelsman vond wederom Courtois op zijn pad. Iets wat ook Gabriel Jesús vervolgens overkwam.

Manchester City had daarmee de beste kansen, maar Courtois hield de hoop van Real Madrid levend. Tót de 68ste minuut. Het was Varane die wéér ongelooflijk in de fout ging. De Fransman wilde de bal terugkoppen naar Courtois, maar faalde daar in eerste instantie in én tweede instantie ook. Jesús kon er zodoende makkelijk tussen komen en de 2-1 binnen werken: wedstrijd gespeeld. Varane beleefde daarmee een ongekende horroravond met twee blunders van jewelste. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester City kwam na de 2-1 geen enkele keer meer in de problemen en speelde de wedstrijd professioneel uit. Guardiola mag zodoende blijven hopen op het enige wat nog ontbreekt op zijn wensenlijstje: de Champions League winnen met Manchester City, dat volgende week vrijdag in Lissabon de kwartfinale tegen Olympique Lyon speelt. Iets wat dus wel ten koste ging van de ongelooflijke statistiek van Zidane, die voor het eerst als coach van Real Madrid uit de knock-outfase van de Champions League wordt geknikkerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.