Man City geeft feestdag Agüero kleur met gigantische afstraffing Aston Villa

Reacties

Manchester City heeft zondag flink uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Aston Villa. De hoofdrol was voor Sergio Agüero, die drie keer scoorde en daarmee een nog prominentere plek innam in de Premier League-historie.

Man City geeft feestdag Agüero kleur met gigantische afstraffing Aston Villa
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 6
Manchester City
Manchester City

Pep Guardiola rouleerde weer behoorlijk voor het duel in Birmingham. Sterspeler Raheem Sterling bleef aan de kant tegen de ploeg van Anwar El Ghazi, maar dat was absoluut geen teken van verslapping bij de bezoekers. City dicteerde vanaf het begin en al snel was duidelijk dat het elftal een paar klassen te goed was voor de degradatiekandidaat. Kinderlijk eenvoudig speelde City de Villa-defensie in het eerste halfuur al een paar keer zoek.

Riyad Mahrez opende in de achttiende minuut de score. De Algerijn versnelde en was al dribbelend niet te stoppen. Hij rondde zijn actie af met een laag schot in de korte hoek: 0-1. City denderde door en kwam in de 24ste minuut al op 0-2, opnieuw via Mahrez. Zijn voormalig Leicester City-collega Danny Drinkwater, die een horrordebuut beleefde bij zijn nieuwe club, verspeelde de bal knullig in het eigen strafschopgebied en de rechtsbuiten profiteerde dankbaar.

Daarna begon de Agüero-show. De aanvaller kreeg de bal mee van Kevin De Bruyne en haalde vanaf vlak buiten het strafschopgebied vernietigend uit richting de verre bovenhoek: 0-3. Voor Agüero was dat zijn 175ste doelpunt in de Premier League, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Thierry Henry als meest trefzekere buitenlander ooit. De 0-4 van Gabriel Jesus uit een prachtige voorzet van De Bruyne was een tussendoortje, daarna eiste Agüero de aandacht weer op. Met de 0-5 – een korte dribbel, gevolgd door een laag schot in de verre hoek – onttroonde de Argentijn Henry definitief.

Agüero kwam met het vijfde doelpunt tegen Villa ook in de topvijf van meest trefzekere spelers ooit in de Premier League. Veel supporters van de thuisploeg hadden dat al niet meer zien gebeuren, na een halfuur waren al beelden te zien van toeschouwers die massaal de uitgangen opzochten. De schade werd alleen maar groter. Agüero knalde in de 81ste minuut de 0-6 binnen en dat betekende voor hem al zijn twaalfde hattrick in de Premier League, ook dat was een record. Anwar El Ghazi maakte in de extra tijd nog de eretreffer door een strafschop te benutten.

Het laatste fluitsignaal kwam voor de nummer achttien van Engeland desalniettemin als een verlossing. Manchester City heeft door de zege de tweede plaats overgenomen van Leicester City, dat zaterdag in eigen huis verloor van Southampton. De kloof tussen The Citizens en koploper Liverpool is nog altijd enorm: veertien punten, terwijl The Reds ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.