Agüero neemt Henry en Shearer prachtige Premier League-records af

Reacties

Sergio Agüero zal voor altijd worden herinnerd als een van de beste spitsen die ooit in de Premier League actief is geweest. Na zijn hattrick van zondag tegen Aston Villa is de goalgetter van Manchester City de meest scorende buitenlander ooit in de Engelse competitie.

Agüero neemt Henry en Shearer prachtige Premier League-records af
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 6
Manchester City
Manchester City

Agüero zorgde in Birmingham voor de 0-3, 0-5 én 0-6 van City en staat nu op 177 doelpunten in de Premier League. Dat zijn er twee meer dan Arsenal-legende Thierry Henry, die in 258 Premier League-wedstrijden 175 keer scoorde. Agüero speelt op bezoek bij Villa zijn 255ste duel in de Engelse competitie.

In de topvijf van meest scorende buitenlanders in de Premier League staan twee Nederlanders: Robin van Persie (144) en Jimmy Floyd Hasselbaink (127). De Engelsman Alan Shearer is met 260 doelpunten de topscorer aller tijden van de Premier League. Ook Wayne Rooney (208 goals) en Andy Cole (187) staan nog boven Agüero; El Kun staat nu op gelijke hoogte met Frank Lampard.

Agüero is na zondag ook de speler met de meeste Premier League-hattricks achter zijn naam. Hij deelde dit record al met Shearer, maar is de voormalig Engels topschutter met zijn twaalfde competitiehattrick nu voorbij. Shearer had het hattrickrecord sinds 1999 in handen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.