Man City-carrousel: De Bruyne begrijpt klachten Sterling

Reacties

Kevin De Bruyne begrijpt dat Raheem Sterling het lastig vindt om met de huidige situatie bij Manchester City om te gaan. De Belg reageerde maandag op uitlatingen van zijn Engelse ploeggenoot, die zei open te staan voor een vertrek.

Man City-carrousel: De Bruyne begrijpt klachten Sterling
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
1 - 5
Manchester City
Manchester City

City speelde dit seizoen in de verschillende competities in totaal al twaalf duels. Sterling stond slechts vijf keer in de basis. De 26-jarige Engelsman, die in de Premier League-toppers tegen Chelsea en Liverpool ook slechts als invaller in actie kwam, maakte vorige week duidelijk meer speeltijd te verlangen. 'Als er een kans komt om ergens anders heen te gaan, dan sta ik daar op dit moment voor open', zei de buitenspeler onder meer.

De Bruyne werd tijdens de persconferentie op weg naar de Champions League-clash met Club Brugge gevraagd naar het roulatiesysteem van Pep Guardiola. De manier waarop de Spaanse manager de speeltijd verdeelt, zorgt al langer voor discussie. Guardiola weet bijna wekelijks de Premier League-volgers te verrassen met een aantal keuzes. Maakt die onvoorspelbaarheid het voor zijn spelers ook niet lastiger om hun topniveau te halen?

De Bruyne: 'Natuurlijk is rouleren belangrijk, want we strijden op vier fronten. Het is een lastige klus soms. Ik begrijp de frustratie, want ik ben ook een speler en veel spelers hebben behoorlijk wat ritme nodig om echt hun draai te vinden. Misschien is Raz (Sterling, red.) ook iemand die dat meer nodig heeft. Bij mij is dat ook zo.'

De dertigjarige middenvelder heeft als absolute sterspeler van The Citizens minder reden tot klagen. Na hersteld te zijn van blessureleed stond De Bruyne in de vorige vijf wedstrijden van zijn club telkens aan de aftrap. Dat neemt niet weg dat hij begrijpt hoe het is voor de reserves om toe te moeten kijken: 'De manager moet keuzes maken en we hebben 22 of 23 internationals in de selectie die ongelofelijk goed zijn. Dus wie hij ook kiest, hij heeft het vaak bij het juiste eind. En als het team goed speelt, kun je weinig zeggen als speler.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
0
2
18-10
+8
12
2
PSG
6
3
2
1
13-8
+5
11
3
RB Leipzig
6
2
1
3
15-14
+1
7
4
Club Brugge
6
1
1
4
6-20
-14
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.