Liverpool en City laten publiek na rust smullen van voetbalgevecht

Liverpool en Manchester City hebben zondag in een voetbalfestijn elkaar in evenwicht gehouden. De formatie van manager Pep Guardiola knokte zich in een zeer vermakelijke tweede helft twee keer terug van een achterstand.

Liverpool
Liverpool
2 - 2
Manchester City

De afgelopen jaren ging de titelstrijd regelmatig tussen Liverpool en City en dit jaar kwam Liverpool het beste uit de startblokken. The Reds verloren nog niet in de Premier League, terwijl City al vanaf het begin in de achtervolging moest door de nederlaag bij Tottenham Hotspur (1-0). Op basis van de eerste helft had City ook op voorsprong moeten komen. De ploeg van manager Pep Guardiola was beter, creëerde meer kansen en had van Liverpool niet veel te duchten.

City stichtte meerdere keren gevaar voor het doel van Liverpool. Phil Foden stuitte op Alisson Becker, terwijl Kevin De Bruyne de bal over het doel werkte. De thuisploeg kwam in de eerste helft niet eens tot een schot op doel en noteerde maar één doelpoging. Dat was het laagste aantal in een Premier League-wedstrijd op Anfield sinds januari 2017.

In de tweede helft kwam Liverpool een stuk beter voor de dag. De formatie van Jürgen Klopp creëerde eindelijk kansen en hield City nu wel goed tegen. Dat leverde na een klein uur ook de 1-0 op. Mohamed Salah stoomde na een goede actie op aan de rechterkant en bediende Sadio Mané, die de openingstreffer binnenschoof.

Zo sloeg Liverpool in sneltreinvaart toe, maar City herpakte zich en bewees hetzelfde te kunnen. Gabriel Jesus trok vanaf de rechterflank naar binnen toe en slalomde zich voorbij Curtis Jones en Fabinho. Foden stond vervolgens vrij aan de linkerkant en werd bereikt door de Braziliaan, waarna de spelmaker met links raak schoot in de verre hoek: 1-1.

Daarmee was het nog lang niet gedaan op Anfield. Niet lang na de 1-1 zorgde Salah er alweer voor dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Dat deed de aanvaller op prachtige wijze. Na een pass van Jones zette Salah het op een lopen en stuurde hij verdediger Aymeric Laporte het bos in door twee keer te kappen en daarna te scoren. Opnieuw knokte City zich daarna terug. Na 81 minuten gaf De Bruyne een prachtpass op Foden en kreeg hij de bal even later via via weer terug. De Belg waagde een schot en zag de bal via verdediger Joël Matip in het doel belanden: 2-2. Ondanks kansen aan beide kanten werd er daarna niet meer gescoord, waardoor Liverpool en City de koppositie voorlopig aan Chelsea moeten laten.