Malone verlaat ADO voor avontuur in Azerbeidzjan

Reacties

Niet de Turkse club Kayserispor maar Qabala FK is de nieuwe club van Dion Malone. De 28-jarige verdediger/middenvelder vertrekt transfervrij bij ADO Den Haag en tekent voor twee jaar bij de nummer twee van Azerbeidzjan.

Malone verlaat ADO voor avontuur in Azerbeidzjan

Eerder deze week beweerde Kayserispor nog dat het Malone voor drie seizoenen had gecontracteerd, maar dat bleek te voorbarig. De 28-jarige ex-speler van Almere City FC gaat spelen voor Qabala, dat eerder al de Nederlanders Steve Olfers (2010-12), Collins John (2011-12) en Lorenzo Ebecilio (2013-14) onder contract had staan.

Malone speelde de afgelopen vijf seizoenen 135 officiële duels voor ADO en is zeker niet de enige die de Haagse Eredivisie-club transfervrij verlaat. Ook de contracten van Ruben Schaken, Guyon Fernandez, Tom Trybull, Abel Tamata en Gervane Kastaneer werden niet verlengd. Die laatste speler zag in de winterstop nog een transfer naar FSV Mainz 05 in duigen vallen.

ADO laat aan VI weten dat het met middenvelders Donny Gorter en Kevin Jansen in gesprek is over een langer verblijf bij de club. Ook Randy Wolters, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Go Ahead Eagles, kan blijven. De toekomst van Wifried Kanon is nog onzeker. Het contract van de Ivoriaans international loopt af, ADO overweegt hem een aanbieding te doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.