Mallorca voorkomt degradatie door Betis te verslaan

Real Mallorca heeft degradatie naar de Segunda División vooralsnog afgewend. Na de thuiswedstrijd tegen Real Betis is de eilandclub niet langer hekkensluiter: 1-0.

Mallorca voorkomt degradatie door Betis te verslaan

Bij een nederlaag was het gat met nummer zeventien Deportivo La Coruña zes punten gebleven en was Mallorca op basis van een slechter onderling resultaat gedegradeerd. Dat rampscenario trad echter niet in werking, want de ploeg van trainer Gregorio Manzano won voor het eerst sinds 15 april weer in competitieverband.

Dat Mallorca tegen subtopper Betis als overwinnaar uit de strijd kwam, was te danken aan Tomer Hemed. De Israëlische aanvaller reageerde in de eerste helft attent toen Betis-keeper Adrián een schot van Víctor niet onder controle kreeg. Hoewel Mallorca in het vervolg nog veel kansen kreeg om de score uit te breiden, bleef het bij dat ene doelpunt van Hemed.

Betis was met een overwinning zo goed als zeker geweest van Europees voetbal, maar er ging van de Andalusiërs nauwelijks dreiging uit. Tijdens de laatste twee speelronden kan nummer acht Rayo Vallecano (drie punten minder) daarom nog langszij komen. Mallorca mag met een achterstand van drie punten op het momenteel veilige Deportivo nog hopen op handhaving.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen