Malen voor het eerst in kwartfinale CL na 'intense wedstrijd' tegen PSV

Donyell Malen zag dat zijn ploeg het zwaar had in de tweede helft, maar de aanvaller plaatste zich wel met Borussia Dortmund voor de kwartfinale van de Champions League. Ten koste van zijn oude club PSV.

Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

'Ik ben in mijn carrière nog nooit zo ver gekomen, dat is heel mooi', vertelde Malen tevreden bij RTL 7. 'We begonnen heel goed. In de eerste 30/35 minuten hadden we veel de bal en kregen we ook veel kansen. Dan moeten we gewoon meer scoren, ikzelf ook.'

'Daarna wordt het chaotisch, een vechtwedstrijd, maar gelukkig hebben we gewonnen. We hadden het goed staan, daardoor moesten zij dingen aanpassen. Dat was onze verdienste. In de tweede helft hadden zij het voetballende gedeelte in de hand. Het was een intense wedstrijd.'

Malen wist tijdens de heenwedstrijd nog te scoren, maar kon dat woensdag niet nog eens overdoen. 'Als aanvaller wil je altijd scoren. Dus ik ben wel tevreden, omdat we ook door zijn, maar ik had graag een goal willen maken', besloot Malen.

Visitekaartje afgegeven
RTL-analist Theo Janssen was vol lof over het spel van Malen. 'Hij was heel gevaarlijk en bepalend in de eerste zestig minuten. Hij was continu dreigend en de hele tijd op zoek. Sergiño Dest had het heel moeilijk met hem.'

'Hij snelde er steeds langs, waardoor hij toch nog kon schieten. Malen kwam ook voortdurend in de een-tegen-een. Ik vond hem een van de betere spelers op het veld vandaag. Hij heeft vandaag weer zijn visitekaartje afgegeven', stelde de oud-speler na de wedstrijd.

Ian Maatsen
Ook voor die andere Nederlander, Ian Maatsen, is de kwartfinale een prachtige mijlpaal. 'Dat is een geweldig gevoel natuurlijk. We zijn door. Onze start was supersterk, we waren alleen maar aan het aanvallen. We scoorden vroeg, maar in de tweede helft liepen we weg van ons plan.'

'Respect naar PSV ook, ze kregen een paar grote kansen. We bleven verdedigend sterk staan, dus dat was prima. In de tweede helft ging het voetballend wel een stuk matiger. We stonden wel 1-0 voor, maar de wedstrijd was niet over. Gelukkig kregen we geen doelpunt meer tegen', was de analyse van de linksback.