Malen maakt Dortmund blij: 'Het werd tijd dat hij zou scoren'

Reacties

Donyell Malen maakte zaterdag, na ruim drie maanden, eindelijk zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. Teamgenoot Jude Bellingham en trainer Marco Rose zijn blij voor de Oranje-international, zo vertellen zij na afloop in de Duitse media.

Malen maakt Dortmund blij: 'Het werd tijd dat hij zou scoren'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

'Ik ben echt heel blij voor hem. Het werd tijd dat hij in de competitie zou scoren en dat heeft hij nu eindelijk gedaan. Ik denk dat hij nu zal doorgaan en als hij meer zelfvertrouwen krijgt, zal hij vaker gaan scoren', aldus de achttienjarige Bellingham op het kanaal van de Bundesliga.

Het spel van Malen maakte Rose 'optimistisch', vertelde de trainer op de persconferentie: 'Hij was zeer actief met en zonder bal. Hij heeft veel in de wedstrijd geïnvesteerd en uiteindelijk heeft hij zichzelf daarmee in de situatie gebracht om te scoren. Dat is het belangrijkste. Hij heeft niet afgewacht, maar heeft hier zelf voor gewerkt. Dat was vandaag beslissend; dat was goed.'

Malen opende de score tegen VfB Stuttgart en tekende daarmee voor zijn tweede treffer in totaal voor Borussia Dortmund. Er moet een last van de schouders van Malen zijn gevallen, schrijft ook Der Spiegel: 'De verwachtingen over Malen waren hooggespannen. Na twaalf speelronden was het tegen Stuttgart dan eindelijk zo ver: het eerste Bundesliga-doelpunt van Malen.' Komende woensdag krijgt Malen een kans om zijn goede vorm vast te houden, want dan gaat Dortmund op bezoek bij Sporting Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.