Malen debuteert in definitieve selectie Oranje

Reacties

Donyell Malen is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV maakte al deel uit van de voorlopige selectie en lijkt zich nu echt op te mogen maken voor zijn debuut als international.

Malen debuteert in definitieve selectie Oranje

De twintigjarige Malen kreeg vorig seizoen al veel speeltijd in Eindhoven en is dit seizoen uitgegroeid tot de eerste spits van de Nederlandse topclub. Hij was dit seizoen in tien officiële duels al goed voor vier doelpunten en vier assists. De plek in de Oranje-selectie is een volgend hoogtepunt in de nog prille carrière van Malen, die in de jeugd uitkwam voor Ajax en Arsenal. PSV is met vier afgevaardigden hofleverancier van de selectie.

Veltman
Opvallend is ook de terugkeer van Joël Veltman. De verdediger miste bijna het volledige vorige seizoen door blessureleed, maar heeft zich inmiddels ontpopt tot basisspeler bij Ajax. Koeman geeft hem, op het oog als rechtsback, de voorkeur boven Hans Hateboer. Ajacied Quincy Promes speelde dit seizoen nog bijna niets, maar is toch opgeroepen.

Ten opzichte van de voorselectie zijn behalve Hateboer (Atalanta Bergamo) ook Marco Bizot (AZ), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Donny van de Beek (Ajax) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) afgevallen. Van de Beek ontbreekt vanwege een blessure, de andere spelers zijn er op sportieve gronden niet bij. Zo verkiest Koeman wederom Luuk de Jong boven Weghorst. Kenneth Vermeer krijgt dit keer de voorkeur boven Bizot.

Het Nederlands elftal speelt op 6 september een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Duitsland. Drie dagen later volgt een uitwedstrijd tegen Estland.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Jeroen Zoet (PSV), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Luuk de Jong (Sevilla), Steven Bergwijn (PSV), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax)

'Met Malen kan je wat meer kanten op dan met Weghorst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.