Maldini krijgt in Florence afscheid in stijl

AC Milan won de laatste wedstrijd die Paolo Maldini voor de club speelde. Ook Luis Figo en Pavel Nedved zwaaiden af met een zege. Zlatan Ibrahimovic verzekerde zich van een prijs.

Fiorentina-AC Milan 0-2 Voor beide clubs was er reden tot een feestje. Fiorentina begroette de vierde plaats als een onverwacht resultaat, ook al ging de laatste wedstrijd met 2-0 verloren. AC Milan verzekerde zich door de zege van de directe plaatsing voor de Champions League. Bovendien nam Paolo Maldini met het positieve resultaat in Florence in stijl afscheid. Kaká en Pato maakten in de tweede helft het verschil.

Juventus-Lazio 2-0 Ook het duel Juventus-Lazio stond in het teken van een afscheid. Pavel Nedved speelde zijn laatste duel voor de Turijnse club, die zich als nummer twee direct plaatste voor de Champions League. Vincenzo Iaquinta onderscheidde zich met twee doelpunten in positieve zin.

Internazionale-Atalanta Bergamo 4-3 Kampioen Internazionale heeft het seizoen afgesloten met een opmerkelijke overwinning. De 4-3 zege op Atalanta Bergamo was voor twee Nerrazzurri bijzonder. Zlatan Ibrahimovic kroonde zich met twee treffers tot Capocannoniere in de Serie A. De Zweed kwam tot 25 treffers. Voor Luis Figo was het de laatste wedstrijd in zijn loopbaan. De Portugese aanvaller maakte één minuut voor rust plaats en kreeg een staande ovatie in Giuseppe Meazza. Bologna-Catania 3-1 Op eigen kracht heeft Bologna zich verzekerd van nog een jaar in de Serie A. Na 26 minuten en doelpunten van Nicola Mingazzini en Claudio Terzi kon de thuisploeg al wat geruster zijn over de afloop van het seizoen. Na de Catania-tegentreffer van Taka Morimoto was het even bibberen, maar Marco Di Vaio herstelde in de 68ste minuut met zijn 24ste doelpunt van het seizoen de veilige marge.

AS Roma-Torino 3-2 AS Roma velde het vonnis over Torino, dat door de 3-2 nederlaag met Lecce en Reggina degradeert naar de Serie B. Vailatti gaf Toro na negen minuten nog hoop, die door Romeinen Jeremy Ménez en Mirko Vucinic te niet werd gedaan. In de slotfase maakte Francesco Totti er vanaf de stip 3-1 van. Torino, dat nog terugkwam tot 3-2, stond op dat moment met tien man na de rode kaart voor Ivan Franceschini. Roma was al zeker van Europees voetbal.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}