Málaga houdt met tien man stand tegen Villarreal

Málaga is terug op plek vijf in de Primera División. Met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy als invaller klopte Málaga Villarreal met 2-1.

In een wervelende eerste helft schoot Málaga uit de startblokken. Jérémy Toulalan zorgde al na vijf minuten koppend voor de openingstreffer. De thuisclub, met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy op de bank, hanteerde een bijzonder hoog tempo in de openingsfase. Villarreal beperkt zich tot counteren, maar had daar wel succes mee. Marco Ruben maakte na een kwartier spelen gelijk.

Málaga bleef echter de baas in eigen stadion. Namens de gasten ondernam Jonathan de Guzman nog een poging, maar Isco liet Málaga met een voorsprong rusten. Na rust bleef het duel aantrekkelijk. De Guzman maakte zeven minuten na de pauze plaats voor de zeventienjarige debutant Moisés Gómez, tien minuten later maakte Van Nistelrooy zijn opwachting.

Málaga zette met de ervaren spits in de gelederen nog maar eens aan, maar de tegenstoten van Villarreal bleven dreigend. Een kwartier voor tijd kreeg Villarreal, dat uit nog geen zege boekte, nieuwe hoop. De Fransman Toulalan kreeg een discutabele tweede gele kaart en moest vertrekken. Via de hand van doelman Caballero belandde de bijbehorende vrije trap van Borja Valero op de lat. Málaga sleepte in een lastig laatste kwartier de zege uit het vuur. Foto: VI Images