Makaay, Van Bommel, Robben: Gravenberch negende Nederlander bij Bayern

Reacties

Ryan Gravenberch wordt na het officieel worden van zijn transfer de negende Nederlander in dienst van Bayern München. De bij Ajax vertrekkende middenvelder gaat volgend seizoen mogelijk samenspelen met landgenoot Joshua Zirkzee.

Makaay, Van Bommel, Robben: Gravenberch negende Nederlander bij Bayern
© Pro Shots

Voor de eerste landgenoot bij Bayern moeten we helemaal terug naar het begin van de twintigste eeuw, toen aanvaller Willem Hesselink vanwege studieredenen naar Duitsland trok en zich aansloot bij het toenmalige MTV München. Pas zeventig jaar later kreeg hij een Nederlandse opvolger met Martin Jol.

Voor de start van een nieuw millennium voegde Jan Wouters zich nog bij Bayern, maar de resterende Nederlanders sloten pas na het jaar 2000 aan in Beieren. Roy Makaay, Mark van Bommel, Edson Braafheid en Arjen Robben stonden ook onder contract bij Bayern. Robben was qua cijfers het succesvolste: hij speelde 309 wedstrijden en kwam tot 144 doelpunten.

Landgenoten Zirkzee en Gravenberch kunnen volgend seizoen dus samen voetballen, dat zal vooral afhangen van wat de clubleiding met de spits wil doen. Zirkzee werd dit seizoen verhuurd aan Anderlecht en was erg succesvol in België. De vraag is of men Zirkzee klaar acht voor het grote werk. In de spits bij Bayern is Robert Lewandowski nog een groot vraagstuk. De Pool wil vertrekken, maar Bayern werkt niet mee aan een transfer.

De Nederlanders bij Bayern München*

Speler Periode
Joshua Zirkzee 2017-heden**
Arjen Robben 2009-2019
Edson Braafheid 2009-2011**
Mark van Bommel 2006-2011
Roy Makaay 2003-2007
Jan Wouters 1991-1994
Martin Jol 1978-1979
Willem Hesselink 1901-1908
** Inclusief verhuurperiodes

* Exclusief Noussair Mazraoui, die Marokkaans international is

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.