Mainz geeft Doan opnieuw wat te kiezen

Reacties

FSV Mainz 05 is nog steeds zeer gecharmeerd van Ritsu Doan. Of het van een vertrek bij PSV komt, hangt af van meerdere factoren.

Mainz geeft Doan opnieuw wat te kiezen
© Pro Shots

Een jaar geleden hengelde de huidige nummer negen van de Bundesliga ook al naar de Japanse international van PSV. Toen vonden de Duitsers een transfersom van 6,5 miljoen nog te gortig, waarop Doan aan een nieuw seizoen in Eindhoven begon.

Onder Roger Schmidt ontpopte de 23-jarige middenvelder annex aanvaller zich tot een waardevolle kracht. Hij kwam dit seizoen tot nu toe tot 37 officiële duels en scoorde daarin tien keer.

PSV nam Doan in 2019 voor 7,5 miljoen euro van FC Groningen over. De linkspoot tekende tot medio 2024. Doan verscheen vorig seizoen nog maar eens bij Mainz op de radar. Als huurling van Arminia Bielefeld beleefde hij een prima seizoen.

Onlangs liet de Japanner zich in gesprek met VI nog uit over zijn toekomst. Hij sprak uit nog steeds te dromen van een topvijfcompetitie, maar sloot een langer verblijf in Eindhoven niet uit. Cruciaal bij die beslissing wordt het gesprek met de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij. 'Ergens in de komende weken zal er wel een gesprek komen met de nieuwe trainer. Ruud van Nistelrooij is voor mij een legende, als kind zag ik alle wedstrijden van hem bij Manchester United en Real Madrid. Het lijkt me fantastisch met hem te werken, maar we zullen ook eerlijk naar elkaar moeten zijn. Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken. Ik wil heel veel voetballen en mijn droom is de Champions League. Dat kan misschien bij PSV, maar dat zou ook ergens anders kunnen zijn.'

Lees hieronder het hele interview van destijds.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer R. Doan
Meer over R. Doan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.