Japanse bondscoach bedankt Duitsland na Duitse blamage

Reacties

Bondscoach Hajime Moriyasu van Japan denkt dat Duitsland voor een deel verantwoordelijk is geweest voor de knappe prestaties van het Japanse elftal. De Aziaten versloegen Duitsland tweemaal in twee jaar tijd.

Japanse bondscoach bedankt Duitsland na Duitse blamage
© Pro Shots

Op het WK in Duitsland was Japan mede door een 2-1 zege op Duitsland verantwoordelijk voor de uitschakeling van de meervoudig wereldkampioen, zaterdag werd een oefenduel in Wolfsburg met 1-4 gewonnen. Opvallend was dat zeven van de zeventien gebruikte Japanse internationals in Duitsland actief zijn of daar actief waren geweest.

Bondscoach Moriyasu is dat niet vergeten. 'Ik wil het duidelijk maken dat we erg geholpen zijn door Duitsland en Duitse managers. Veel van mijn spelers hebben heel erg veel geleerd van hun tijd in de Bundesliga', aldus de Japanner op de persconferentie na de wedstrijd. 'We zijn Duitsland dan ook erg dankbaar.'

Van de Japanners die zaterdag in actie kwamen tegen Duitsland, spelen Ko Itakura (hoofdfoto, Borussia Mönchengladbach), Hiroki Ito (VfB Stuttgart), Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf), Ritsu Doan (SSC Freiburg) en Takuma Asano (VfL Bochum) momenteel in Duitsland, terwijl Daichi Kamada en Wataru Endo vorig seizoen nog actief waren in de Bundesliga. Feyenoord-spits Ayase Ueda was ook trefzeker in de oefenpot.

Via deze uiteenzetting laten we de lezer van VI PRO kennismaken met Ueda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.