Maher laat zich zien bij AZ-debuut Johnsen

Bjørn Johnsen heeft zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van AZ gemaakt. De aanwinst stond aan de aftrap in het oefenduel tussen de Alkmaarders en Excelsior, dat werd gewonnen door de Rotterdammers (2-3).

© AZ

De Noor was ook gelijk aanvoerder, bij het team dat bestond uit spelers van de hoofdmacht en Jong AZ. Ook Adam Maher, die tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever meetraint met zijn oude club, stond in de basis.

Na een kwartier was Maher belangrijk bij de openingstreffer. Zijn lage voorzet werd eenvoudig binnengetikt door de zeventienjarige aanvaller Myron Boadu. AZ leek in minuut 27 op voorsprong te komen, maar de lat en paal stonden in de weg bij pogingen van Ilias Bel Hassani, Jamie Jacobs en Johnsen.

Aan de andere kant sloeg jongeling Carlito Fermina vervolgens wel snel toe, waardoor de ploegen in evenwicht gingen rusten. In de 57ste minuut zette Jacobs de thuisploeg weer op voorsprong. Twee minuten later repareerde Excelsior de schade al via Ali Messaoud, die een lob van Anouar Hadouir tot goal promoveerde. Vervolgens verlieten Johnsen en Maher het veld en maakte Jeffry Fortes de winnende goal voor Excelsior.

Donderdag werd bij AZ het gebrek aan een sterke spits pijnlijk duidelijk. Na het vertrek van Wout Weghorst en de komst van Johnsen werd de ploeg van John van den Brom zonder de Noor al uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League door Kairat Almaty uit Kazachstan.

Volgend weekend start AZ met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda aan de Eredivisie, terwijl Excelsior bezoek krijgt van Fortuna Sittard.