Maher 'best tevreden' na pijnlijk verlies in Waalwijk

Waar trainer Phillip Cocu na de pijnlijke 2-0 nederlaag tegen RKC Waalwijk nog stelde dat zijn ploeg op veel fronten teleurstelde, was Adam Maher juist opvallend positief gestemd over zowel het spel van PSV als hemzelf.

'De teleurstelling is heel groot, want we speelden best een aardige wedstrijd, we waren de dominante ploeg', reageerde Maher na afloop tegen FOX Sports. 'We creëerden veel kansen, alleen viel het doelpunt niet. We zeiden tegen elkaar in de rust ook dat we zo door moesten gaan, dat het dan wel zou goedkomen. Ik denk dat we in de tweede helft ook goed begonnen, maar toen kregen we uit de counter de 1-0 om onze oren.'

Maher werd afgelopen zomer nog gepresenteerd als de grootste aankoop van PSV, maar kon ook in Waalwijk zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Toch was hij over zijn eigen spel opvallend positief. 'Ik denk dat ik best tevreden kan zijn. Ik heb gewerkt voor het team en probeerde zowel verdedigend als aanvallend beslissend te zijn. Ik had alleen mijn kansen moeten benutten. Aan dat punt werk ik hard.'

Adam Maher kon uit een voorzet van Memphis Depay het doel van Jan Seda onder vuur nemen, maar stuitte op de Tsjechische sluitpost.

Dat hij in Eindhoven momenteel weliswaar basisspeler is, pas drie keer scoorde en met PSV zevende staat hoort volgens Maher bij het leerproces dat hij doormaakt. 'Dit is een leerzaam jaar. Je leert wat er bij een topclub allemaal nodig is. De druk is hier groter en de verwachtingspatronen zijn hoger, dat is alleen maar goed voor je ontwikkelingsproces.'