Maguire nu al onder de indruk van Ten Hag en Malacia

Reacties

Harry Maguire heeft hoge verwachtingen van de samenwerking met Erik ten Hag. Volgens de aanvoerder van Manchester United heeft de nieuwe manager bij de start van de voorbereiding direct zijn stempel gedrukt.

Maguire nu al onder de indruk van Ten Hag en Malacia
© Pro Shots

In een interview op de clubsite licht Maguire verschillende keren de veeleisendheid uit van Ten Hag. De voormalige Ajax-coach liet in zijn eerste twee weken als United-manager op het trainingsveld al blijken een man van de details te zijn. 'Hij stelt hoge eisen, maar daar zijn we ook blij mee. We willen graag beter worden en ik weet zeker dat hij een grote impact zal hebben bij deze club', zegt Maguire over Ten Hag, die vooralsnog vastgehouden heeft aan de centrumverdediger als captain.

Maguire benadrukt dat de Premier League-start snel dichterbij komt. United begint op 7 augustus aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Deze dinsdag wordt de oefencampagne afgetrapt met een confrontatie met Liverpool. 'We zijn allemaal scherp teruggekomen, maar we moeten nog fitter worden. Terugkijkend op vorig jaar moeten we nog meer doen: fitter worden en zowel fysiek als mentaal sterker zijn', aldus Maguire.

De focus ligt volgens 29-jarige Engelsman in deze fase van de voorbereiding op het aanscherpen van de conditie, al heeft Ten Hag ook al duidelijk zijn visie overgebracht op de selectie. Maguire: 'Er zijn al veel tactische ideeën op ons afgekomen. We hebben nog maar vier weken te gaan tot de start van het nieuwe seizoen, dus je moet zowel conditioneel als tactisch flink aan de slag. Hij is veeleisend op alle vlakken. Ik vind dat hij het geweldig gedaan heeft in de eerste week.'

Malacia
De eerste aanwinst van United op weg naar het nieuwe seizoen is al bij de selectie aangesloten. Tyrell Malacia kon snel aanhaken, zodat hij nog een groot deel van de seizoensvoorbereiding mee kon maken. Het is Maguire al opgevallen hoe goedlachs de ex-Feyenoorder is: 'Hij is hier binnengekomen met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij past erg goed in deze groep. Hij heeft nog maar een paar keer meegetraind, maar hij is erg fit en ik weet zeker dat hij net als de rest snel gaat wennen aan het spelen onder deze manager.'

De vriendschappelijke wedstrijd tussen United en Liverpool begint om 15.00 uur. Er wordt in Bangkok gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.