Maguire niet verbaasd over Højlund: 'Wisten dat dit eraan kwam'

Reacties

Rasmus Højlund is los. De Deen had het in de eerste maanden lastig bij Manchester United, maar na zijn eerste Premier League-doelpunt op Boxing Day staat de teller inmiddels op vijf. Ploeggenoot Harry Maguire is niet verbaasd over die ontwikkeling.

Maguire niet verbaasd over Højlund: 'Wisten dat dit eraan kwam'
© Pro Shots

Dat vertelt de verdediger van de ploeg van Erik ten Hag in gesprek met Sky Sports. 'We hadden zijn talent gezien, en nu valt het goed voor hem in de afronding. We wisten altijd dat dit eraan kwam, want hij is een buitengewoon talent. Hij wordt een grote speler voor deze club. Hij zal blijven scoren, er komen er nog veel aan. Dat weet ik zeker', looft Maguire de 21-jarige Højlund.

'Hij gedraagt zich zo volwassen dat mensen zijn leeftijd niet eens doorhebben, maar er rust een groot gewicht op zijn schouders als eerste spits bij Man Utd. Vanwege blessures heeft hij alle wedstrijden moeten spelen. Maar als je ziet hoe hij op training werkt, hoeveel talent hij heeft en zijn fysieke vaardigheden bekijkt om in deze competitie te spelen, wisten we dat hij succesvol zou zijn.'

Maguire is sowieso enthousiast over de jonge spelers die de kans krijgen onder Ten Hag. 'Deze club geeft jonge spelers kansen, en als je die neemt blijf je in het team. Deze manager bewijst dat. Sinds hij er is, trainen de jonge spelers vaak met ons mee, en als ze het goed doen krijgen ze meer mogelijkheden.'

Luton Town
Luton Town
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Zondag vervolgt Man Utd, zesde in de stand, de achtervolging op de clubs bij de eerste vier met een bezoek aan Luton Town. Tottenham Hotspur staat vierde met zes punten meer dan The Red Devils.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Meer R. Højlund
Meer over R. Højlund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.