Maguire neemt het op voor Henderson: 'Fatsoenlijke fans doen dat niet'

Het zit Harry Maguire dwars dat collega-international Jordan Henderson door een deel van de Engelse aanhang wordt uitgejouwd. De centrumverdediger van Manchester United vindt deze reactie op een transfer naar Saoedi-Arabië niet op zijn plaats.

Maguire neemt het op voor Henderson: 'Fatsoenlijke fans doen dat niet'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 1
Italië
Italië

Er klonk gejoel toen Henderson dinsdagavond in de zeventigste minuut binnen de lijnen kwam in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië. Zijn transfer naar Al-Ettifaq wordt hem niet in dank afgenomen door een gedeelte van de Engelse supporters. Henderson wordt onder meer hypocrisie verweten. In zijn periode bij Liverpool gold hij als ambassadeur voor LGBTQ+-gemeenschap. Zijn transfer naar Saoedi-Arabië stond daar volgens velen haaks op.

Maguire heeft het tegenover de BBC na de 3-1 overwinning op Italië opgenomen voor Henderson. 'Fatsoenlijke Engeland-supporters doen dat niet. Zij joelen geen spelers uit. Joel geen spelers uit die volledig toegewijd zijn aan het voetbal en alles geven om de mensen in dit land mooie herinneringen en speciale momenten te zorgen', aldus de dertigjarige verdediger.

Maguire voegde toe dat er ook applaus klonk voor Henderson. 'En er was gefluit, maar dat kwam niet van échte Engeland-fans', zei hij. Bondscoach Gareth Southgate sprak zich eerder al uit over de kritiek op Henderson. Hij vond de houding van sommige supporters ten opzichte van een van de leiders van het Engelse team 'absurd'. Henderson zelf zei dat hij simpelweg moest leren omgaan met de negatieve geluiden.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson