Maguire krijgt na zware periode fraai eerbetoon op bekend terrein

Reacties

Van een leien dakje ging het niet, maar Manchester United heeft zaterdagavond wel drie belangrijke punten gepakt. Op het veld van Sheffield United werd het 1-2, en verdediger Harry Maguire wist als geen ander dat het een lastige avond ging worden voor de ploeg van Erik ten Hag.

Maguire krijgt na zware periode fraai eerbetoon op bekend terrein
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
1 - 2
Manchester United
Manchester United

Maguire is namelijk een kind van de stad en de club, Bramall Lane heeft voor hem even weinig geheimen als de muziek van de Arctic Monkeys, vermoedelijk de bekendste zonen van de staalstad. Misschien geïnspireerd door de vertrouwde omgeving speelde de stopper van The Red Devils een uitstekende wedstrijd, bekroond met de uitverkiezing tot Man of the Match. Na een tijd waarin Maguire vooral veel kritiek kreeg, was dat een mooie opsteker voor hem.

Als de beste man op het veld moet je bij Sky Sports op televisie verschijnen, zo schrijft de traditie voor. Maguire kwam inderdaad voor de camera. 'Ik heb het de jongens verteld, het ging moeilijk worden. Zeker in de eerste twintig minuten, zij waren toen ook de betere ploeg. Ze verrasten ons met hun speelwijze, maar we pasten ons aan na hun gelijkmaker', begon de Engelsman.

'In de tweede helft denk ik dat wij de controle hadden, een paar keer hebben we de paal of lat geraakt. We kunnen beter dan we vanavond hebben laten zien, maar dit is een lastige wedstrijd, dat zie je ook aan de andere topclubs die hier op bezoek komen', verwees Maguire naar Manchester City, dat tegen The Blades ook maar nipt ontsnapte aan puntverlies.

Goed, drie punten zijn uiteraard welkom, maar eigenlijk niet of nauwelijks van belang in het licht van het treurige nieuws dat Manchester United, en bij uitbreiding de hele voetbalwereld zaterdag in het hart trof: het overlijden van Sir Bobby Charlton. Maguire sprak uiteraard lovende woorden over het clubicoon, die zich ook op hoge leeftijd nog regelmatig liet zien in en rond Carrington, het trainingscomplex van United.

'Vandaag is een heel treurige dag. We hebben het natuurlijk vanmiddag gehoord terwijl we de wedstrijd aan het voorbereiden waren. Dat hakte er wel in. Sir Bobby kwam vaak in de kleedkamer na wedstrijden, of we nu gewonnen hadden of niet. Het respect dat iedereen voor hem had… hij is een voetballegende. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar er is meer dan voetbal. Onze gedachten zijn bij Sir Bobby en zijn familie. De wereld zal hem missen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.