Dalot voorkomt schade voor Manchester United bij de hekkensluiter

Manchester United heeft zaterdagavond diep moeten gaan voor een overwinning bij Sheffield United, de nummer twintig van de Premier League. De ploeg van Erik ten Hag maakte geen indruk op Bramall Lane, maar trok dankzij een fraaie treffer van Diogo Dalot wel aan het langste eind: 1-2.

Sheffield United
1 - 2
Manchester United

Sheffield United speelde voor zaterdag alleen nog maar gelijk tegen mede-laagvlieger Everton en ging in de zeven andere wedstrijden die het speelde onderuit. De 0-8 nederlaag tegen Newcastle United van vorige maand betekende daarbij het absolute dieptepunt. Voor Manchester United leek het duel in de negende speelronde dan ook een mooie kans om aan het vertrouwen te werken.

De ploeg van Ten Hag begon, na een minuut applaus als eerbetoon aan de overleden Sir Bobby Charlton, echter erbarmelijk aan de wedstrijd. Sheffield United was in de openingsfase de betere ploeg en Cameron Archer kwam na 24 minuten erg dicht bij de openingstreffer, maar de redding van Andre Onana was uitstekend. Vijf minuten later kwam Manchester United uit het niets op voorsprong. Scott McTominay, die voor de interlandbreak nog twee keer scoorde in de 2-1 zege op Brentford, controleerde een mislukte pass van Bruno Fernandes op zijn borst en tikte van dichtbij binnen.

De voorsprong van Manchester United kwam uit het niets en bleef ook niet lang staan. Bij de gelijkmaker van Sheffield United was McTominay ook direct betrokken: de middenvelder maakte hands in zijn eigen strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Oliver McBurnie schoot resoluut raak: 1-1. In het restant van de eerste helft kreeg Rasmus Højlund nog twee grote kansen om de voorsprong van Manchester United te herstellen, maar Wesley Foderingham voorkwam dat.

In de tweede helft bleef Manchester United worstelen met het Sheffield United van basisspeler Gustavo Hamer. Beide ploegen kregen kansen op een volgende treffer, waarbij Nordin Amrabat namens de bezoekers vanuit de tweede lijn op de lat pegelde. De onverwachte matchwinner werd uiteindelijk Dalot, die met een schot van afstand voor de 1-2 zorgde. Het was een goed schot, maar de inzet leek toch houdbaar voor Foderingham.

Voor Manchester United betekent dit de vijfde competitiezege van het seizoen, terwijl er vier keer verloren werd. De ploeg van Ten Hag staat nu achtste in de Premier League. Dinsdag wacht in de Champions League de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen.