Magische grens van honderd punten komt al ter sprake bij dromend Napoli

Reacties

De supporters van Napoli dromen van de eerste Scudetto sinds 1990. De koploper van de Serie A won maandagavond eenvoudig van Cagliari (0-5) en staat nu vier punten voor op Juventus.

Magische grens van honderd punten komt al ter sprake bij dromend Napoli

Juventus heeft nog wel een wedstrijd tegoed, aangezien de thuiswedstrijd van de regerend landskampioen tegen Atalanta Bergamo afgelopen zondag werd afgelast. Het valt echter niet te ontkennen dat Napoli er goed voor staat. De ploeg van Maurizio Sarri maakt een solide indruk en heeft dit seizoen maar 4 van de 26 competitiewedstrijden niet gewonnen.

'Als we dit duel (met Cagliari, red.) gaan analyseren, zullen we ongetwijfeld dingen zien die nog beter kunnen', zei Sarri tegen Mediaset Premium. 'Maar als een team al zo lang op zo’n hoog niveau presteert, dan verdient de ploeg daar de complimenten voor. We hebben een goede groep spelers, die een echte eenheid vormen.'

Napoli staat op 69 punten en speelt dit seizoen nog twaalf competitiewedstrijden. Daar zijn 36 punten uit te halen en dus is de magische grens van liefst honderd punten haalbaar voor i Partenopei. Sarri: 'Of we de honderd punten kunnen halen? Dat ligt in Gods handen. Het is waar dat deze ploeg zich blijft verbeteren, maar we weten niet of deze grens haalbaar is. Dat is onbekend terrein voor ons. We spelen nog twaalf wedstrijden en ik zeg de jongens steeds dat we er elf moeten winnen en één gelijk mogen spelen.' Op 22 april staan Napoli en Juventus nog tegenover elkaar in Turijn.

Milik
Sarri sprak ook over Arek Milik, die hersteld is van zijn tweede kruisbandblessure in een jaar tijd. De voormalig Ajacied zou aankomende zaterdag tegen AS Roma zijn rentree kunnen maken. 'Hij is zelf nog wat onzeker, maar hij heeft deze week een goede indruk gemaakt op het trainingsveld. Ik denk dat Arek heel dicht bij speelminuten is', aldus Sarri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.