Magere zege eerste opsteker voor Seedorf

Reacties

Clarence Seedorf heeft zijn eerste zege als bondscoach van Kameroen binnen. Bij de thuiswedstrijd tegen Malawi maakte Eric Maxim Choupo-Moting het verschil: 1-0.

Magere zege eerste opsteker voor Seedorf

Kameroen had wat goed te maken na het debuut van Seedorf. In de eerste wedstrijd onder de Nederlandse bondscoach werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Comoren, Al hebben teleurstellende resultaten in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup relatief weinig gevolgen, want als gastland is Kameroen al geplaatst voor het eindtoernooi van de zomer van 2019.

Seedorf zag tegen Malawi, de nummer 125 van de FIFA-ranking, opnieuw dat zijn ploeg moeite heeft om kansen te creëren. Het moeizaam bespeelbare veld kan daar echter wel als excuus voor worden aangedragen door Kameroen, waar Ajacied André Onana onder de lat stond.

Tot opluchting van Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert werd in de 62ste minuut de ban gebroken. Choupo-Moting, een van de meer ervaren spelers in de selectie, was bepalend. De door Paris Saint-Germain van Stoke City overgenomen aanvaller maakte knap ruimte voor een schot en knalde vanaf twintig meter raak: 1-0.

Kameroen kwam vervolgens niet meer in de problemen, ook al voelde Onana zich genoodzaakt om tijd te rekken en kreeg hij daarvoor geel. Kameroen blijft door de tweede zege in de groepsfase met zeven punten de ongeslagen koploper in Poule B. Dinsdag volgt om 14.30 uur nog een uitwedstrijd tegen Malawi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.