Macron toont Marseille-liefde, Carragher en kleine Alexander-Arnold

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Macron toont Marseille-liefde, Carragher en kleine Alexander-Arnold

• Het is een mooi verhaal. De achttienjarige Trent Alexander-Arnold groeide op als absolute Liverpool-fan, doorliep de jeugdopleiding en scoorde dinsdag met een fraaie vrije trap tijdens zijn Champions League-debuut. Het roept herinneringen op bij clubicoon Jamie Carragher.

• Hoewel Emmanuel Macron onlangs zei uit te kijken naar de komst van Neymar naar Paris Saint-Germain, staat de Franse president al jaren te boek als fervent fan van Olympique Marseille. Dinsdag maakte hij tot grote vreugde van trainer Rudi García even tijd vrij om langs te gaan bij zijn grote liefde. Twee voetballiefhebbers verenigd, getuigt ook het geschenk van García aan Macron.

'Ik denk veel aan dit moment de laatste tijd. Het moment waarop alles begon. Er is weer een seizoen voorbij, je zeventiende, met de start van een nieuwe jaargang deze week. Je bent 33 en hebt nog maar een contract voor een jaar. Dus wie weet er daarna wat er gebeurt?'
• Arjen Robben reflecteert hardop over het begin van zijn carrière, toen hij gebeld werd door FC Groningen, en het naderende einde van zijn loopbaan die hem langs vele schitterende stations bracht.

Ferrie Bodde kende vorige week een emotionele terugkeer in het Liberty Stadium van Swansea City, geeft de 35-jarige oud-prof aan. Bodde kwam voor het eerst bij zijn oude club bij de testimonial voor Alan Tate nadat hij in 2014 in een coma belandde door een bacteriële longinfectie en vocht voor zijn leven. Gelukkig was daar vorige week de hereniging van de herstelde Bodde met Swansea, dat hem steunde in zijn zware periode.

Op de dag dat Bodde uit het ziekenhuis kwam, betuigde Swansea zijn steun.
Op de dag dat Bodde uit het ziekenhuis kwam, betuigde Swansea zijn steun.

Diego Armando Maradona kan het nog steeds. Hoewel Napels verruild is voor Mierlo, viert de Argentijn nog altijd even uitbundig zijn rake vrije trap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De Franse international André-Pierre Gignac speelt in Mexico voor Tigres en er is nu ook in dat land een tijgertje naar hem vernoemd. Na een stemming onder zo'n drieduizend schoolkinderen over een naam kwam die van de spits bovendrijven. En dus zit er in de dierentuin van Monterrey een Bengaals tijgertje luisterend naar de naam Gignac. Volgens dierentuindirecteur Edgar Acosta is het tijgertje zeer volgzaam. Dat kan minder gezegd worden over de spits, die kortgeleden dreigde Mexico te verlaten vanwege de agressieve benadering van de plaatselijke media.

Youssoufa Moukoko ondervindt bij Borussia Dortmund wat Joseph Minala enkele jaren geleden bij Lazio heeft ervaren. Het wonderkind uit Kameroen speelt als twaalfjarige al mee met Dortmund Onder-17. Afgelopen weekend scoorde hij twee keer. Maar er zijn twijfels over zijn leeftijd. Zijn vader heeft die in mei 2016 echter allemaal weggenomen: 'Direct na zijn geboorte heb ik hem bij het Duitse consulaat in Yaoundé aangegeven. We hebben een Duits geboortebewijs. Bovendien kan hij helemaal niet ouder zijn omdat zijn moeder 27 jaar oud is.' Oordeel zelf aan de hand van de foto op de site van zijn zaakwaarnemers.

• Bij Vitesse voeren ze de kleedkamerhumor ook door tijdens een signeersessie, met dit keer Alexander Büttner en Navarone Foor in de hoofdrollen.

Op pad met @alexanderbuttner en @navachesney 😂😎 #voetbalhumor #vitesse #lol

Een bericht gedeeld door Vitesse (@mijnvitesse) op

'Jean-Paul Boëtius is echt een geweldige voetballer. Als hij de concentratie en de focus van de eerste weken vasthoudt, wordt hij een sensatie dit seizoen.'
Nicolai Jørgensen geeft in het AD zeer hoog op van zijn nieuwe Feyenoord-teamgenoot

'Ik heb hem gevolgd toen hij naar Inter ging. Daar heb je te maken met een heel andere manier van spelen. Hij heeft er niet lang gezeten, maar hij heeft gerealiseerd dat je een filosofie kan hebben, maar dat je die moet aanpassen aan de competitie.'
Eyong Enoh moest zich na zijn overstap van Ajax naar Fulham enorm aanpassen. Volgens de 31-jarige middenvelder ontkwam De Boer daarom niet aan een verandering van strijdwijze. (Sky Sports)

• In Nederland hadden we ooit de verzorger van De Treffers die zich met de wedstrijd bemoeide. In augustus 2000 voorkwam hij met een opvallende ingreep een doelpunt van NEC. Zeventien jaar later deed een fan het in Duitsland dunnetjes over. En dus ging de 0-2 van Kehlen niet door, want de scheidsrechter kon niet anders dan geen doelpunt toekennen. Gelukkig had de ingreep geen effect op het resultaat, Kehlen keerde met de drie punten terug van het bezoek aan Eschach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Nee, ik heb niet gesolliciteerd. Ze zochten een ondernemer met royale ervaring als sportbestuurder. Zo zijn ze bij mij uitgekomen. Ik vind het eervol hiervoor gevraagd te worden. Het is toch zo ongeveer de hoogste baan die er is in het Nederlandse voetbal.'
Jan Smit (71) heeft de voorzittershamer van Heracles Almelo net overgedragen, maar een pensioen als voetbalbestuurder zit er niet in voor de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB.

'Het is een eer dat ik voor deze functie gevraagd ben, een hele uitdaging.'
• Ook Eric Gudde is vereerd gevraagd te zijn om aan de slag te gaan bij de KNVB. Hij is de beoogde algemeen directeur in Zeist, maar richt zich voorlopig op zijn werk bij Feyenoord. 'Tot die tijd is voor mij alles gericht op Feyenoord, want daar zijn de komende weken ook zat belangrijke uitdagen te doen', zegt Gudde tegen RTV Rijnmond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.