Macron scoort op het veld, Dortmund twijfelt niet over toverende Haaland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Macron scoort op het veld, Dortmund twijfelt niet over toverende Haaland
© Pro Shots

Emmanuel Macron heeft donderdag van zich spreken op het voetbalveld. De Franse president maakte zijn opwachting in een benefietwedstrijd en luisterde zijn optreden op met een doelpunt. De ingevallen Macron, die speelde met onder anderen Marcel Desailly en Christian Karembeu, bracht met een benutte strafschop de stand op 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Natuurlijk blijft de vraag of er sprake is van trucage, maar hoe dan ook is deze prestatie van Erling Haaland er eentje om in te lijsten. Sowieso is drie ballen op elkaar leggen geen sinecure. Volgens Borussia Dortmund is geen sprake van trucage. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn moeder brengt me nog steeds naar de trainingen en haalt me ook weer op. Het is fijn, al ben ik wel bezig mijn rijbewijs te halen. Dat moet binnen enkele weken gelukt zijn.'
• De achttienjarige Jamal Musiala wordt vooralsnog elke dag door zijn moeder afgeleverd bij de trainingen van Bayern München. (BBC)

'Ik had een leven vol lust en vol zonden. Ik zondigde vaak, omdat ik het zag als iets normaals. Ik was omringd door alcohol, sigaretten en nog veel meer… '
• De Colombiaanse oud-international Jackson Martínez vertelt in het tv-programma Lo sé todo over zijn losbandige leven. Inmiddels heeft de gewezen aanvaller van onder meer FC Porto en Atlético Madrid dat leven afgezworen en gekozen voor God.

• Legendes als Didier Drogba, Fabrizio Ravanelli en Basile Boli hebben woensdagavond een mooi bedrag bij elkaar gevoetbald in een benefietduel. Het sterrenteam van Olympique Marseille won met 7-4 van Team Unicef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij zou de Gouden Bal zeker verdienen. En hij moet hem in mijn ogen krijgen ook. In de laatste drie jaar is niemand zo constant geweest.'
• Bayern München-trainer Julian Nagelsmann schuift, heel verrassend, Robert Lewandowski naar voren als winnaar van de Gouden Bal. (Abendzeitung)

'De pech voor Lewandowski is dat Bayern zonder hem ook kampioen wordt'

• Een fraaie cover van Tuttosport. Volgens Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft Matthijs de Ligt een mentaliteit die zich laat vergelijken met die van Cristiano Ronaldo.

'Ik kan er werkelijk niet bij. Het hele clubgevoel moet plaatsmaken als Nederland speelt.'
Steven Berghuis keerde maandag voor het eerst sinds zijn gevoelige transfer van Feyenoord naar Ajax terug in De Kuip en werd door een deel van de fans bij Nederland - Gibraltar uitgefloten. Onbegrijpelijk, vindt Rafael van der Vaart. 'Dit is onze eigen speler', stelt de voormalig international in zijn column in De Telegraaf. 'Hij staat daar niet als Ajacied, maar als Oranje-international, die alles geeft en voor zijn land voetbalt. Iedereen wil volgende maand toch dat we ons als voetbalnatie plaatsen voor het WK in Qatar? Nu komt het straks aan op de allerlaatste en belangrijkste partij tegen de Noren in Rotterdam en hebben we de kwaliteiten van Berghuis keihard nodig. We moeten winnen, maar gaan we hem dan ook uitfluiten?'

Lionel Messi zit momenteel bij de Argentijnse ploeg, waar hij werd opgewacht door een elfjarige supporter. Hij had een bord met daarop een bijzondere boodschap bij zich: 'Messi, vergeef mijn moeder. Ze wist niet wat ze deed', stelt het jongetje. 'Mijn naam is Cristiano...'

• Newcastle United is overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds, dat grootse plannen heeft met de club. Toen dat nieuws officieel werd, vierden Newcastle-supporters feest voor het stadion. Middenvelder Jonjo Shelvey genoot van de beelden: 'Ik was bijna de auto ingestapt om erheen te rijden. Ik wilde zelf ook een biertje nemen!', lacht hij in gesprek met de Daily Mail

Claudio Ranieri is aangesteld als de nieuwe coach van Watford, dat het aankomend weekend opneemt tegen Liverpool. De manager kreeg de vraag of hij zijn spelers op pizza zou trakteren als zij de ploeg van Jürgen Klopp van het scoren weten af te houden; iets wat hij eerder deed in het kampioensjaar van Leicester City. 'Pizza is misschien een beetje te weinig', lachte Ranieri. 'Als we het achterin dicht houden, neem ik alle spelers mee uit eten.'

Watford
Watford
0 - 5
Liverpool
Liverpool

• Andreas Pereira, die in de jeugdopleiding van PSV speelde en al op jonge leeftijd naar Manchester United ging, speelt momenteel voor Flamengo. Vannacht maakte hij voor de Braziliaanse club deze heerlijke goal tegen Juventude. 

• Over mooie doelpunten gesproken. Vandaag in 1995 deed Ian Wright Leeds United pijn. 

• De goal van Wright deelt zijn verjaardag met Matt Le Tissier (53), Joey Didulica (44), Barry Ditewig (44), Ahmed Musa (29) en Eli Louhenapessy (45). Van harte, heren!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.