Maatsen terug bij Jong Oranje, ook Van den Berg en Emegha opgeroepen

Reacties

Ian Maatsen keert terug in de selectie van Jong Oranje. De verdediger van Chelsea werd door Ronald Koeman niet opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Michael Reiziger neemt hem wel op in zijn 23-koppige groep.

Maatsen terug bij Jong Oranje, ook Van den Berg en Emegha opgeroepen
© Pro Shots

Maatsen debuteerde in oktober in de selectie van Oranje en doet nu een stapje terug. Ten opzichte van de vorige periode keren Rav van den Berg en Emmanuel Emegha terug bij Jong Oranje. Ook Julian Baas en Neraysho Kasanwirjo, die in oktober Maatsen en Van den Berg vervingen, zijn er weer bij.

Reiziger nam eerder NEC-doelman Robin Roefs op in zijn voorselectie, maar de talentvolle keeper is nu afgevallen. Een debuut in Jong Oranje blijft voorlopig uit voor hem. Tyrese Asante (ADO Den Haag), Fedde de Jong (SC Cambuur) en Ki-Jana Hoever (Stoke City) ontbreken ook in de definitieve selectie. Jorrel Hato is eerder bekend werd overgeheveld naar het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gravenberch
Ryan Gravenberch zit opnieuw niet bij de selectie. Dat is geen verrassing, want Reiziger nam hem ook niet op in zijn voorselectie en kondigde daarna aan dat de middenvelder van Liverpool pas in het nieuwe jaar weer een kans krijgt. Gravenberch besloot zich in september af te melden bij Jong Oranje om zo te acclimatiseren zijn nieuwe club. Dat vond Reiziger echter geen goede beslissing. Voor de komende interlandperiode wil Reiziger zijn selectie grotendeels hetzelfde houden.

Jong Oranje begon voortvarend aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 in Slowakije. De Nederlandse talenten wonnen de eerste vier wedstrijden. Net als de hoofdmacht speelt Jong Oranje deze maand tegen Gibraltar, alleen dan thuis in Almere. Het duel wordt op donderdag 16 november gespeeld. Op maandag 20 november is Zweden de tegenstander in de Boras Arena, de thuishaven Elfsborg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.