Koeman verrast met Hato in selectie Oranje, ook Schouten opgeroepen

Reacties

Jorrel Hato is de grote verrassing in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman roept de zeventienjarige verdediger van Ajax op voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden. Ook Jerdy Schouten zit bij de selectie van Oranje.

Koeman verrast met Hato in selectie Oranje, ook Schouten opgeroepen
© Pro Shots

Dat Hato bij de definitieve selectie zit is een verrassing. De verdediger van Ajax zat niet bij de voorselectie voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar en werd nog nooit opgeroepen voor Oranje. Hato debuteerde in september pas voor Jong Oranje. De uitverkiezing van Schouten lag wel in de lijn der verwachting. De middenvelder presteert sterk bij PSV. Hij debuteerde vorig jaar tijdens de Nations League in Oranje.

Koeman heeft nog twee spelers opgeroepen die niet in de 26-koppige voorselectie zaten: Teun Koopmeiners en Cody Gakpo. De bondscoach kondigde twee weken geleden al aan dat hij enkel spelers die honderd procent fit waren opnam in zijn voorlopige selectie. Dat betekende niet dat andere spelers niet alsnog konden worden opgeroepen. Dat is nu dus gebeurd met Koopmeiners en Gakpo, die in oktober nog ontbraken vanwege blessures.

Uit de voorselectie zijn Nick Olij, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen en Micky van de Ven afgevallen. Olij en Maatsen zijn gepasseerd door Koeman, terwijl De Ligt en Van de Ven niet inzetbaar zijn, omdat ze onlangs geblesseerd zijn geraakt.

Oranje speelt op zaterdag 18 november in Amsterdam thuis tegen Ierland en reist op dinsdag 21 november naar Portugal voor het duel met Gibraltar. Het (enige) stadion van Gibraltar wordt verbouwd, waardoor de nationale ploeg moet uitwijken. Nederland kan plaatsing voor het EK in Duitsland van volgend jaar veiligstellen.

Poll (gesloten) Is het terecht dat bondscoach Ronald Koeman Jorrel Hato (17) heeft opgenomen in de selectie van Oranje?
  • 40% Ja (1.512 stemmen)
  • 60% Nee (2.223 stemmen)

De volledige selectie:

Doelmannen: Mark Flekken, Justin Bijlow, Bart Verbruggen.
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Jorrel Hato, Stefan de Vrij.
Middenvelders: Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Mats Wieffer.
Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Wout Weghorst, Calvin Stengs.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.