Maaskant zet voorzichtig eerste stap richting CL

Wisla Kraków is een stapje dichter bij het hoofdtoernooi van de Champions League. De formatie van de Nederlandse trainer Robert Maaskant (foto) won het eerste treffen met het Letse Skonto Riga. Door een eigen doelpunt van Renars Rode zegevierde de Poolse kampioen in het uitduel van de tweede kwalificatieronde met 0-1.

Maaskant zet voorzichtig eerste stap richting CL

Met de Nederlandse verdedigers Kew Jaliens en Michael Lamey negentig minuten in de gelederen bleef Wisla in Riga verschoond van tegentreffers. Omdat Rode na veertig minuten op ongelukkige wijze zijn eigen doelman passeerde, kan Maaskant met een goed gevoel naar Polen terugreizen.

Juris Laizans maakte het einde van het duel niet mee. Hij kreeg in de slotminuten namens de thuisploeg zijn tweede gele kaart en mocht inrukken.

Over zes dagen (19 juli) moet de ploeg van Maaskant in eigen huis Skonto Riga definitief van zich afschudden. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de derde voorronde van het toernooi, waarin ook FC Twente zal instromen. Pas wanneer Twente en/of Wisla in de vierde en beslissende kwalificatieronde als winnaar uit hun tweestrijd komen is CL-deelname een feit.

Maaskant staat voor de zware opgave Wisla Kraków voor het éérst in de clubgeschiedenis naar de Champions League te loodsen. In het verleden ondernam de ploeg al zes pogingen om deel te nemen aan het miljoenenbal, maar evenzovaak draaide die poging uit op een mislukking. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's