Maaskant en Boukhari jagen met Wisla op Poolse top

Door een uitstekende reeks wedstrijden, met vier competitiezeges zonder tegendoelpunt, is trainer Robert Maaskant met zijn club Wisla Kraków opgeklommen naar de tweede plaats op de Poolse ranglijst.

Maaskant en Boukhari jagen met Wisla op Poolse top

Drie 1-0 overwinningen en één van 4-0 bezorgden Maaskant (foto) en Nourdin Boukhari, die in negen duels één keer scoorde voor Wisla, de gedeelde status van uitdager, samen met Legia Warschau. Wisla gaat zaterdag op bezoek bij het in degradatienood verkerende Arka Gdyania, waar Marciano Bruma speelt.

De verrassende koploper in Polen is Jagiellonia Bialystok. De club die in het seizoen 2006/07 promoveerde naar de hoogste afdeling en vorig seizoen met de nationale beker de eerste prijs uit haar historie veroverde, heeft drie punten voorsprong op de erkende topclubs Wisla en Legia. Tomasz Frankowksi maakte al acht treffers voor Bialystok.

Hij deelt de eerste plaats op de topscorerslijst met een oude bekende: Andrzej Niedzielan, die tussen 2004 en 2007 voor NEC uitkwam en nu speelt voor de Poolse nummer vier Korona Kielce. Sinds zijn vertrek uit Nijmegen maakte Niedzielan in twee seizoenen bij Wisla Kraków welgeteld één treffer. Vorig seizoen kwam hij tot zeven doelpunten namens Ruch Chorzow. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's