Lyon zonder te overtuigen richting duel met Ajax

Olympique Lyon heeft in de competitie een matige generale repetitie beleefd voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. Vrijdagavond werd middenmoter Angers met 1-2 opzij gezet. Memphis Depay haakte vlak voor de wedstrijd af met een enkelblessure.

De goals van Lyon kwamen erg gelukkig tot stand. Zo kreeg Mathieu Valbuena een rebound tegen zijn knie en zag de goalie van Angers er niet goed uit bij een vrije trap van Nabil Fekir, vlak voor rust. Met een comfortabele 0-2 voorsprong nam Lyon gas terug om krachten te sparen voor de Europese confrontatie met Ajax, alhoewel Angers het nog wel spannend maakte.

Cheikh N'Doye kopte vlak na de start van de tweede helft een corner krachtig tegen de touwen. Lyon wankelde, maar werd in het zadel geholpen door Mateo Pavlovic. De verdediger van Angers pakte een kwartier voor tijd een directe rode kaart na een snoeiharde tackle op de enkels van Corentin Tolisso. De smaakmaker bij Lyon werd na de overtreding met de brancard van het veld gedragen, het is de vraag of spelbepaler Tolisso inzetbaar is tegen Ajax.

Lyon klimt door de overwinning naar de vierde plek van de Ligue 1, wat aan het einde van het seizoen Europa League-voetbal betekent. De ploeg kan zich echter ook nog plaatsen voor de Champions League, maar dan moet het buiten Frankrijk de Europa League zien te winnen.

De selectie van Lyon reist na het weekend af naar Amsterdam, waar Ajax woensdagavond de tegenstander is van de Fransen. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op donderdag 4 mei, maar de wedstrijd is een dag naar voren gehaald in verband met de Dodenherdenking in Nederland. Tegen Ajax is Memphis niet speelgerechtigd, het is nog onduidelijk of topscorer Alexandre Lacazette op tijd fit is.