Lyon wint, Kluivert scoort, hattrick Elmander

Olympique Lyon is verder uitgelopen in Ligue 1. De koploper had zelf weinig moeite met RC Strasbourg en naaste belager Olympique Nice verspeelde punten.

Olympique Lyon-RC Strasbourg 5-0Lyon had geen kind aan het bezoekende Strasbourg. Na dertien minuten opende Kim Källström met buitenkant links de score en zes minuten later besliste Juninho Pernambucano de wedstrijd eigenlijk al door raak te schieten uit een vrije trap. Na rust bepaalden Karim Benzema, François Clerc en opnieuw Källström de eindstand op 5-0.

Le Mans-AS Nancy 2-1Nancy kijkt met een wedstrijd minder gespeeld tegen een achterstand van zes punten aan ten opzichte van Lyon na het bezoek aan Le Mans. De nummer twee van Ligue 1 kwam nog wel vroeg op voorsprong via Benjamin Gavanon. Le Mans boog de achterstand echter na rust om in een 2-1 zege.

Girondins Bordeaux-Toulouse 4-3Bordeaux verstevigde de derde plaats ondanks een loepzuivere hattrick van Johan Elmander aan de zijde van Toulouse. De Zweed was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat de gasten van een 3-0 achterstand terugkwamen tot 3-3. De inspanningen van Elmander bleken uiteindelijk nutteloos. In de 87ste minuut bezorgde invaller Pierre Ducasse Bordeaux alsnog de zege.

Lille-Olympique Marseille 1-1Patrick Kluivert begon in de basis bij Lille en opende de score voor de thuisclub. De spits liep weg uit de rug van zijn directe tegenstander, werd op maat bediend door Ludovic Obraniak en rondde doeltreffend af met een schot met links. De winst leverde het Lille niet op. Olympique Marseille, dat aantrad zonder Boudewijn Zenden, kwam vijf minuten na de goal van Kluivert op gelijk hoogte via Mamadou Niang.