Lyon wint bij Le Mans, ook Bordeaux en Lille zegevieren

Olympique Lyon won dankzij Karim Benzema bij Le Mans. Maar ook Bordeaux en Lille wonnen van respectievelijk AS Nancy en FC Nantes en blijven bovenin meedraaien.

Le Mans-Olympique Lyon 1-3Koploper Olympique Lyon kende weinig problemen in en tegen Le Mans. Na een kwartier spelen bracht Jean-Alain Boumsong l’OL op voorsprong uit een corner van Juninho: 0-1. Karim Benzema maakte net voor rust een einde aan zijn reeks van 350 minuten zonder treffer, 0-2, en na een klein uur spelen tekende de spits voor zijn tweede treffer door een voorzet van Kim Källström binnen te koppen: 0-3. Anthony Le Tallec redde in de 77ste minuut de eer voor Le Mans, maar spannend werd het niet meer.

Girondins Bordeaux-AS Nancy 1-0Girondins Bordeaux ontving thuis AS Nancy, dat vijftiende staat, maar Bordeaux had geen gemakkelijke avond. Pas nadat Frédéric Biancalani van het veld werd gestuurd wist de thuisploeg in het resterende half uur een overwicht te creëren. Marouane Chamakh bezorgde zijn club in de 88ste minuut met zijn tiende competitietreffer van dit seizoen de overwinning. De Marokkaanse aanvaller passeerde Nancy-doelman Damien Grégorini met een schitterende lob: 1-0.

FC Nantes-Lille 0-2Michel Bastos en Robert Vittek waren opnieuw erg belangrijk voor Lille. Op bezoek bij FC Nantes scoorden beiden een keer. In de blessuretijd van de eerste helft benutte Bastos een strafschop na een overtreding op Eden Hazard: 0-1. Een kwartier na rust besliste Vittek het duel met een krachtig schot vanaf de rechterkant: 0-2.

Olympique Lyon blijft koploper na de zege op Le Mans. Bordeaux is tweede en heeft drie punten achterstand op de regerend landskampioen. Lille bezet de vierde plaats en heeft een punt minder dan Bordeaux.